Építsetek Krisztusra alapozott új emberiséget

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_epitespapauzenet.jpgNagy a baj, de mit használ ha elkezdünk szomorkodni? Az előttünk álló munkát fel kell vállalni és el kell becsülettel végezni, nem nyafogni, sírni a gondokat látva! Időt, energiát lehet pazarolni a dühöngésre, acsarkodásra, de attól egyetlen kő sem fog a helyére kerülni....

Az újrakezdés reményével, 

Csaba t. 
„Legyetek egy új emberiség építői, amely Jézus Krisztusban gyökerezik” – hangzik Ferenc pápa üzenete, melyet Nagyboldogasszony napján küldött Michel Aupetit párizsi érseknek és az egyházmegye híveinek.
Négy hónappal a Notre-Dame-székesegyházat pusztító tűzvész után a hívek a Szajnán átívelő Szent Lajos hídnál gyülekeztek össze, hogy onnét induljanak a hagyományos körmenetre, melyet a Boldogságos Szűz Mária mennybevételének napján tartanak a sziget utcáin.
Több száz hívő jelenlétében, Ave Mariát énekelve indult a processzió csütörtökön délelőtt a Saint-Sulpice-templom felé, ahol Michel Aupetit párizsi érsek szentmisét mutatott be. A hagyomány szerint ez alkalommal is megújították XIII. Lajos király fogadalmát, mellyel 1638. február 10-én Franciaországot a Szűzanyának ajánlotta.
Ferenc pápa erre az alkalomra küldött üzenete – mely Pietro Parolin bíboros aláírásával érkezett a francia fővárosba – „lelki közelségéről” biztosítja a híveket. A pápai üzenetet a szentmise végén Patrick Chauvet atya, a Notre-Dame-székesegyház igazgatója olvasta fel: „Mint egy igazi anya, Mária velünk együtt jár, velünk harcol és fáradhatatlanul védelmezi Isten szeretetének a közelségét. Osztozik minden nép történetében, mely megkapta az evangéliumot, ami immár történelmi identitásának a részét képezi”.
Ferenc pápa üzenetében „Szűz Mária közbenjárására azt kéri az Istentől, hogy a székesegyház, ami egy építészeti gyöngyszem, újjáépítése legyen a hit újjáéledésének a jele a hívekben. A reménységgel eltelt hívek családjaikban és közösségeikben legyenek a Jézus Krisztusban gyökerező új emberiség építői”.
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube