Megújul a kolozsvári ferences templom külseje

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_8-ra-szrke-templom.jpgIdén tavasszal elkezdődött a Havas Boldogasszony tiszteletére szentelt kolozsvári Ferences templom külsejének részleges felújítása.

Az Istenháza Kornis (Émile Zola) utcai kápolnasora külső falának már visszaadták eredeti szépségét. Orbán Szabolcs házfőnök, teológiai tanár elmondta: a napokban befejeződik a templom szentélye mellé épített néhai Pénzverde-ház külső felújítása, ugyanakkor a végéhez közeledik a kolostorudvar Posta utcai sarkán található épület teljes restaurálása, amely 1948-ig, a szerzetesrendek kommunista rendszer általi jogtipró feloszlatásáig a Ferences Világi Rend otthonaként szolgált. Mindkettő az Erdélyi Ferences Rendtartomány visszaszolgáltatott tulajdona. Ezzel egy időben javában folynak a sok utánajárás után szintén visszaszolgáltatott kolostorépület tetőzetének megerősítési és felújítási munkálatai is.
Fodor György

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„A szerzetes számára nem a valamitől való szabadság a lényeges, hanem a valamire való szabaddá válás. Nem a valamiről való lemondás a lényeg, hanem az, hogy ezáltal a teljességet, az élő Istent szolgálhatom, és Ő szeretetben birtokolhat engem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. május 30. szombat, Janka és Zsanett napja van. Holnap Angéla és Petronella napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Keresztes Szent János mondta

Keresztes Szent János mondta: Ha egy csutakot, egy darab fát az ingoványból kiveszünk, majd tűzre teszünk, annak előbb ki kell sírnia, fortyognia magából a mocsarat, s csak azután kaphat lángra.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube