Megújul a kolozsvári ferences templom külseje

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_8-ra-szrke-templom.jpgIdén tavasszal elkezdődött a Havas Boldogasszony tiszteletére szentelt kolozsvári Ferences templom külsejének részleges felújítása.

Az Istenháza Kornis (Émile Zola) utcai kápolnasora külső falának már visszaadták eredeti szépségét. Orbán Szabolcs házfőnök, teológiai tanár elmondta: a napokban befejeződik a templom szentélye mellé épített néhai Pénzverde-ház külső felújítása, ugyanakkor a végéhez közeledik a kolostorudvar Posta utcai sarkán található épület teljes restaurálása, amely 1948-ig, a szerzetesrendek kommunista rendszer általi jogtipró feloszlatásáig a Ferences Világi Rend otthonaként szolgált. Mindkettő az Erdélyi Ferences Rendtartomány visszaszolgáltatott tulajdona. Ezzel egy időben javában folynak a sok utánajárás után szintén visszaszolgáltatott kolostorépület tetőzetének megerősítési és felújítási munkálatai is.
Fodor György

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem az jut be a mennyországba, aki tudja a teológiát és felmondta a dogmatikát. Persze nagyon jó, ha tudja, nem árt az meg senkinek, de nem elég. Ami bennünket megválthat, az a szeretet mellett való tudatos döntés, a hitből, szeretetből fakadó jó cselekedetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. október 19. szombat, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tapasztalat

Sokszor megtapasztaljuk, hogy gyengeségünkben segítségünkre siet az Isten. Az embernek tudatában kell lennie annak, hogy hol vannak az ő határai.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube