Hévíz nyerte el az Európa Egészség Fővárosa címet

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_heviz-2020februar7.jpgLezárult a szavazás a „European Best Destination 2020” címért. A verseny kilenc éves történetében Hévíz kapta a termál fürdővárosok közül a legtöbb szavazatot.

2009 óta minden évben megrendezik a “European Best Destination” versenyt, melyen a közönség dönti el, hogy melyik a legmenőbb európai úti cél.
A díjat annak érdekében alapították, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és kultúrát, több mint 300 turisztikai partnerrel illetve az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózattal együttműködve.
2020. február 5-én, 12 órakor zárult le az idei „European Best Destination 2020” szavazás, és több mint 600 ezer szavazat érkezett Európa legjobb úti céljaira.
A színvonalas küzdelemben Hévíz a legjobb tizenöt között zárt, megelőzve többek között Prágát és Madridot. Az elért 12. helyezés azt mutatja, hogy a verseny kilenc éves történetében Hévíz kapta a termál fürdővárosok közül a legtöbb szavazatot, tehát
Hévíz az egyik legerősebb spa márka Európában
A megmérettetés során – a hazai voksokon túl – sok szavazat érkezett német, angol, norvég, osztrák, orosz és ázsiai utazóktól. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy Hévíz előkelő helyen szerepel e nemzetek turisztikai célpontjai között is.
Hévíz nem pusztán a világ legnagyobb természetes termáltaváról híres; évek óta több és több vendéget vonzzanak ide a színvonalas szállodai szolgáltatások, a kiváló gasztronómiai és szabadidős lehetőségek, amelyek egyre népszerűbbek a családok és a baráti társaságok körében is.
Hévíz a versenyben elért eredmény alapján 2020-ban Európa Egészség Fővárosa (European capital of well-being) elismerő címmel büszkélkedhet!
Egész évben Európa leglátogatottabb turisztikai honlapján szerepel, mint kiemelten ajánlott úti cél: ez hatmillió honlap-látogatót és kilencvenezer facebook-követőt jelent. A versenyben korábbi években szereplő településeken átlagosan 15%-kal nőtt a turisztikai aktivitás.
www.csodalatosbalaton.hu