A NASA csinált egy képet az univerzumról, amit ép ésszel szinte felfogni sem lehet

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_univerzum.jpgLefekvés előtt bámuljunk meg néhány csillagot.... Lehet választani is közülük, van kínálat bőségesen! 

Szép álmokat, 

Csaba t.

Tudjuk, hogy a világűr nagy, és hogy fogalmunk sincs róla, milyen hihetetlenül, elképzelhetetlenül nagy, de amikor rájöttünk, hogy mik azok a kis pontok, amelyek elsőre akár szemcsésedésnek is tűnhetnének, úgy éreztük magunkat, mintha beraktak volna minket Douglas Adams Telepszichopatikus Turbomixerébe.
Idézet a mestertől: "Amikor betesznek a Turbomixerbe, mindössze egyetlen rövid pillantást kapsz a teremtés elképzelhetetlen végtelenségéből. Valahol az egészben van egy icipici jelzés, egy mikroszkopikus pettyen elhelyezett mikroszkopikus petty, amelyen ez áll: Ez vagy te."
A NASA is elkészítette a saját Turbomixerét, mégpedig egy 69 535x22 230-es felbontású, 4,3 GB-os kép formájában, amelyet a Hubble-űrteleszkóp lőtt a Tejútrendszerhez legközelebb eső Androméda-ködről. Szemcsésnek tűnik? Addig jó, amíg ezt hiszed, mert amikor rájössz, hogy azok a szemcsék valójában a galaxist alkotó nagyjából egybillió csillag fényei, akkor már te is csak egy mikroszkopikus pettynek fogod érezni magadat.
Most szerintünk olvass egy kis 9gag-et, az majd megnyugtat.
Egyébként az európaiaknak sincs szégyenkezni valója, ők meg a csillagok szülőhelyéről, vagyis a Szörnyeteg szájáról csináltak éppen most egy olyan nagy felbontású fotót, hogy a szád is tátva marad.
www.player.hu