Jézus az egyetlen reményünk – Ferenc pápa levélben köszönte meg a casciai rózsákat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_casciairita16.jpgA pápa levelet küldött a közép-olaszországi Casciába, köszönetet mondva a Szent Rita nevét viselő Ágoston-rendi monostor szerzetesnőinek és szerzetes papjainak, amiért a lehetetlen dolgok szentjének liturgikus emléknapján, május 22-én öt szál megszentelt piros rózsát küldtek neki.

Szent Rita ünnepén váratlan, szép ajándékkal kedveskedtek a casciai Szent Rita-monostor szerzetesnői Ferenc pápának: piros rózsákkal lepték meg, melyek töviseikkel az egész világot megváltó Jézus szerető szenvedésének jelei.
Minthogy a koronavírus-járvány miatt nem fogadhatták a zarándokokat Szent Rita ünnepén, az Ágoston-rendi szerzetesnők és szerzetes papok úgy döntöttek, hogy Szent Rita szimbolikus virágait, rózsákat áldanak meg a liturgikus emléknapon. E virágokból küldtek a pápának, az olasz tartományi vezetőknek, az olasz püspöki konferencia elnökének, a köztársasági elnöknek, a kormányfőnek és a casciai polgármesternek.
Az öt földrészre utalva öt szál rózsát küldtek Ferenc pápának, a keresztény nép őrzőjének. A megszentelt rózsákat a Szentatya a Szűzanya lába elé helyezte, kérve, hogy Mária közbenjárására Szent Rita, a lehetetlen dolgok szentje esdje ki Istentől akaratának beteljesedését, hiszen Istennek minden lehetséges.
A casciai szerzetesnővéreknek küldött levelében a pápa aláhúzza: Jézus az egyetlen reményünk. A feltámadt Úrban az Atya beváltja minden ígéretét, legnagyobb bizonyságát adva hűségének.
Ne törődjünk bele a szenvedésbe, sem a halálba, hanem induljunk el, és építsük azt a jövőt, amelyet Isten akar megvalósítani minden gyermeke számára – buzdít a Szentatya levelében, melyet a casciai szerzetesnők nagy örömmel fogadtak.
Nagy öröm számunkra, hogy gondolt ránk. Szavai irántunk való figyelméről tanúskodnak, és arról, hogy közel érzi magát hozzánk. Nem is képzeltük, hogy a Casciában Szent Rita napján megszentelt rózsákat ilyen szívesen fogadja majd a pápa is – mondta Natalia Todeschini, a monostor vikáriusa.
Lelki közelségének jeleként, valamint az érte mondott imákért való hálából, mellyel péteri szolgálatát támogatják, a Szentatya áldását küldte a szerzetesnőknek és az Ágoston-rendi atyáknak – valamint Szent Rita kis „méhecskéinek”, azoknak a nehéz családból származó gyermekeknek, akiket a monostor mellett látnak vendégül. A pápa reményét fejezte ki, hogy a zarándokok mielőbb visszatérhetnek Casciába, melyet a béke oázisának nevezett levelében, mert – miként fogalmazott – sokan, akik gondoktól gyötörve érkeznek oda, feltöltődve, új utakon indulnak tovább az igazság felé, amely szabaddá tesz.
Az olasz köztársasági elnök, Sergio Mattarella is levelet küldött a casciai szerzetesnőknek, megköszönve a megszentelt rózsát. „Remélem, Szent Rita továbbra is elkísér minket oltalmával” – írta. Giuseppe Conte olasz kormányfő e szavakkal fejezte ki köszönetét: „Imáitok az ország életének e nehéz pillanatában (...) vigaszt jelentenek, és bátorítást adnak a kormánynak, hogy tovább dolgozzon a köz java érdekében.”
Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír