Csíksomlyó is bekapcsolódik a májusi imamaratonba

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_02.csiksomlyoi_szuzanya.jpgFerenc pápa imamaratont hirdetett május hónapra, hogy a világegyház együtt emelje fel könyörgését Istenhez a pandémia megszűnéséért. Az imádkozó közösségek sorában a Mária-kegyhelyek kiemelt szerepet kapnak. A kezdeményezéshez csatlakozott a csíksomlyói kegyhely is.

Május égi édesanyánk, a Szűzanya hónapja. Ferenc pápa kifejezett óhaja, hogy e hónapot az imának szenteljük, fohászkodjunk a világjárvány megszűnéséért, amely immár több mint egy éve sújtja az emberiséget, és kérjük az Urat azért is, hogy a világ élete – társadalmi és gazdasági téren egyaránt – újraindulhasson.
A kezdeményezésbe Ferenc pápa be kívánja vonni a világ Mária-kegyhelyeit, hogy azok mind az egész Egyház javára végzett imádság eszközévé váljanak, miként azt az apostoli egyház egykori példája sugallja: „Az egész egyház állandóan imádkozott az Istenhez” (ApCsel 15,2).
A csíksomlyói Mária-kegyhelyen vasárnap 9.45-től, hétköznapokon pedig 17.15-től imádkozzák a rózsafüzért és a loretói litániát a világ mai szükségeiért. Be lehet kapcsolódni személyesen, de az imák követhetők a kegyhely YouTube-csatornáján keresztül is.
A csíksomlyói kegyhely őrei, a ferences testvérek arra kérnek mindenkit, hogy buzdítsák a környezetükben élő, a világ sorsáért felelősséget érző keresztényeket, jó szándékú embereket, minden kedves testvért, hogy kapcsolódjanak be e mindennapi közös imádságba. A kegytemplom sekrestyéjében személyesen jelentkezhetnek azok a családok, imacsoportok és egyének is, akik egy-egy nap vállalják az ima vezetését.
Forrás és fotó: Romkat.ro
Magyar Kurír