Rengeteg féligazság

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_szekelyjanos22.jpgSzékely János püspök az orosz-ukrán háborúról

A magyarországi Mária Rádió Hit kapuja című műsorának különkiadásában Kerényi Katalin Székely János püspök úrral beszélgetett az orosz-ukrán háborúról. A beszélgetés kiváló történelmi áttekintést nyújt Ukrajnáról. Bemutatja az orosz katonai különleges hadművelet mögött meghúzódó érdekeket, ahogyan szó esik az ukrán nemzet egyre erősödő nacionalizmusának hátteréről is.
Székely János szombathelyi megyéspüspök több ízben járt és szolgált Ukrajnában, Kárpátalján. Ismerteti a Katolikus Egyház tanítását a háborúról, a katonáskodásról, de beszél Isten békére hívó üzenetéről is.
“Rengeteg féligazság, amit tanítanak mind a két oldalon a gyerekeknek, fiataloknak a történelem órákon. Az oligarcháknak a nagyon önző és pusztító harca az ország erőforrásaiért. A bűnök sűrű és sötét szövedéke, ami kirajzolódik előttünk. Egy nagyon bonyolult és nagyon törékeny államszervezet. Azt gondolom, hogy nagyon-nagy szükség lett volna kiegyensúlyozott és nyugodt politikára. Olyasfajta politikára, amely egészen különleges módon figyel az orosz kisebbségnek az érdekeire és jogaira…” -fogalmazott a püspök.
A teljes beszélgetés visszahallgatható a fenti videóban.

www.katolikus.ma