Szemerja-patak

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_rakocskaapadtto.jpg Imádkozzunk szép csendes, életet adó esőért, 

Csaba t. 
2010 június 13-án még ez volt a hír: "A tegnap délutáni felhőszakadás következtében a Sepsiszentgyörgy melletti 5-ös kilométerkőnél található – a napokban teljesen leeresztett – tó medrét a megduzzadt Szemerja-patak (nyitott zsilip mellett) háromnegyed óra alatt töltötte fel.
Ma meg egy kiszáradt patakmederben sétálnak az emberek... 
Imádkozzunk szép csendes, életet adó esőért, 
Csaba t. 
Áradásveszély a Szemerja-patak mentén
A tegnap délutáni felhőszakadás következtében a Sepsiszentgyörgy melletti 5-ös kilométerkőnél található – a napokban teljesen leeresztett – tó medrét a megduzzadt Szemerja-patak (nyitott zsilip mellett) háromnegyed óra alatt töltötte fel.
A korábbi esőzések megrongálták a tó város felőli védőgátját, ezért a vízügyi szakemberek arra számítottak, hogy a meggyengült gát nem bírja ki a ránehezedő víznyomást. A hatóságok 23.30 órakor riadóztatták a lakosságot, hogy gátszakadás esetén a patak menti utcák lakóit az ár elől ki tudják telepíteni. A kiürítési parancsot az éjféli vízszintcsökkenés után visszavonták.
A vízügyi szakemberek a tó vízének biztonságos szintre való leeresztését, majd a gát átvágását látják az egyik lehetséges megoldásnak.
www.sepsiszentgyorgy.info