A fiatalok megható találkozásai Istennel

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_292794211_571455377937571_523250469828457586_n.jpgFra Marinko Šakota bejelentette a 33. Mladifestet: 'A fiatalok megható találkozásai Istennel'

„Nagyon örülök a Mladifestnek, mert hosszú ideje, amióta Slavko Barbari atya vezette ć, számomra mindig is a lelki megújulás, a lelkigyakorlatok pillanata volt. „Ez az éves találkozó is lenyűgöz, hogy milyen megindítóak az ifjúsági találkozások Istennel a Mladifesten! Ezek a találkozások tele vannak örömmel és kegyelemmel. A fiatalok közötti találkozások sem kevésbé örömteliek. Ismerősök körében is és azokkal is akik még soha nem láttak. Szívnyitó találkozás, ahol nincsenek ismerősök, ismeretlenek. Mindenki "egy szív és egy lélek", mondta P. Marinko Šakota, Medjugorje plébánosa, meghirdeti az idei Ifjúsági Fesztivált Medjugurje-ben.
A Tanulj tőlem és békére találsz (Mt. 11, 28-30) idei témát követően az idei Nemzetközi Ifjúsági Imafesztivál 33. alkalommal kerül megrendezésre és augusztus 1-től 6-ig tart. Idén több ezer fiatal fog katekéziseket és tanúságtételeket hallgatni, imádkozni, részt venni az esti imaprogramon, és P. Marinko elmondta nekünk, hogy a szentmiséket és a katekézikus áttöréseket többek közt mostar-Duvno püspöke fogja ünnepelni, mons. Petar Pali ć, a Francescan P. rend tábornoka. Massimo Fusarelli, Hercegovina P. Ferences tartomány tartománya. Jozo Grbe š és mások.
Sokak számára különleges az Ifjúsági Fesztivál: sokan fedezték fel, fedezték fel újra vagy fogadták el spirituális hivatásukat. A Mladifest gyümölcseiről beszélünk, P. Marinko azt mondta, hogy „A Medjugorjei Mladifest nagyon különleges, a hit és az ima gyönyörű élménye. "
"Minden, ami azon az imatalálkozón történik - nemzetek bemutatása, rózsafüzér elmondása a Hegyen, reggeli imák, katekézis, bizonyságtételek, kórus és zenekar, önkéntesek, esti imaprogram, rózsafüzér, Eucharisztia, ima, ima ith gyertyák, körmenet Szűz Mária szoborral, Cenacolo közösség műsora, küldetés, üdvözlet, és az Eucharisztia befejezése a Kri ževacon reggel 5-kor - mindezek az események olyan természetűek, hogy felemelik és simogatják a lelket, egészséges lelki táplálékkal táplálják, különleges békével és örömmel töltik el, bátorítást adnak és erős i Ncentive, hogy tovább éljek hit és ima, Szűz Máriával és Jézussal való járás a mindennapokban" - mondta P. Tengerészgyalogos. Idén a Mladifesten a program reggeli része kilenckor kezdődik, egy órával korábban, mint tavaly a pandémia előtt volt, így a nap kilenckor reggeli imával kezdődik, majd katekézis és egyéb programok követik.
Az elmúlt években a Mladifestre járt egyház képviselői közül sokan elmondták, hogy boldogok, mert a medjugorjei fiatalok hallgatják, követik katekézisüket, részt vesznek a szentmisén...
Végül megkérdeztük P-t. Marinko: "Mit gondoltok ti papok, amikor lenéztek az oltárról több tízezer fiatalt, akiket nem lehet elmozdítani az oltártól az erős napsütéstől, a magas hőmérséklettől, az esőtől, vagy kora reggel vagy késő este...? "
„Igazán csodálatos dolog az oltárról figyelni, ahogy a Mladifest alatt oly sok fiatalban felébred az élet, a szeretet és a kedvesség csírái, az öröm csírái, és ahogy rejtélyes béke hatol be a szívükbe. " Leírhatatlan érzés, amikor ránézel a fiatalok arcára, és látod, hogy mennyire szeretnek és elfogadnak, és mennyire szeretik Istent, Jézust, Máriát, imát, az Eucharisztiát, gyónást, imádságot. Nehéz szavakba önteni a levegőben belélegzett pozitív feszültséget, a várakozást, a hallgatást, ami a külső oltár előtti imaterületen uralkodik! És a legszebb és legcsodálatosabb dolog látni, ahogy a Mladifest ifjúsága szereti az Egyházat! Hogyan szeretnek a papok, és hogyan érzik magukat a papok, hogy szeretnek és szívesen látnak!
Mladifest: az emberek találkozása az egyszerűségben és a szívek nyitottságában. Se alkohol, se drog, mégis annyi öröm, kegyelem, szeretet, öröm és béke! Leírhatatlan boldogság! Fiatalok ezrei jönnek a világ minden tájáról, és senki sem idegen! Annyi idegen, de mind kedves nekünk! Senki sincs a reflektorfényben, de mindenki úgy érzi, hogy szívesen látnak és szeretnek! Olyan meleg van, de senkit sem érdekel! Sok a katekézis, tanúságtétel, prédikáció, és senki sem unatkozik! A programok sokáig tartanak, de nem hosszúak, valójában a dalok, a táncok és az öröm között akarunk majd mozdulatlanul maradni" - mondta nekünk P. Marinko Šakota, és csak az előző mondatokban leírt, augusztus első napjaiban tudunk meghívni, hogy légy részese mindezeknek.