A gólyacsalád nyara

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_44965964_3430022_ddc45f33f9964d7aa76b78bfcff71469_wm.jpgA gólya megy, az iskolatáska jön!! Búcsúztatjuk a szép nyarat és a vele útra kelő vándor madarakat és lassan felkészülünk az őszre és mindarra amit a hűvös, hideg napok magukkal hoznak!! Félve, de Istenben bízva készülünk a 2022-23 - as tanévre!! 

Jó készülődést mindenkinek, szeretettel, 

Csaba t.
Nagyon különleges videót osztott meg a Magyar Állatvédelem néhány napja a Facebook-oldalán. A megható felvételen egy gólyacsalád három hónapja látható egy percbe sűrítve.
A videó megtekintése közben úgy érzi az ember, mintha ő is részese lenne az állatok legfontosabb pillanatainak. Egy gólyacsalád nyaraMegdöbbentő, hogy mennyi minden fér bele három hónapba. A Magyar Állatvédelem Facebook-oldalára kirakott, egyperces videón egy gólyacsalád nyarának legfontosabb pillanatai tekinthetők meg a fészekrakástól kezdve egészen a fiókák kirepüléséig. A villanypóznák tetejére épített gólyafészkek alatt elsétálva az ember néha nem is gondol bele, hogy milyen fontos dolgok történhetnek a feje fölött. Lehet, hogy egy gólyapár épp abban a pillanatban látja meg először a tojásból előmászó fiókáikat. Vagy pont etetés van, és a gólyamama türelmesen adagolja a táplálékot a csapzott tollú, visító fiókáknak. Vagy talán a kicsik már elkezdtek repülni tanulni, a szárnyaikat próbálgatják, és az előttük álló, nagy útra készülnek. A videó megtekintése nagyon különleges élmény. Az ember úgy érzi, mintha ő is ott lenne a madarakkal, és osztozhatna velük a legfontosabb pillanataikban. Nézni, ahogyan a fészek szép lassan kiürül, és végül az utolsó fióka is elhagyja a fészket, egyszerre megható és felemelő érzés. 
www.femina.hu