Kafarnaum

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_kafarnaum22.jpgMátyás Testvér egy filmet osztott meg Kafarnaumból, ahol most mint ferences szerzetes szolgál! 

Szent József halála után valószínű Jézus is ide költözött, itt élt, itt tanított itt olvasta fel Izaiás gyönyörű próféciáját: 
Maga az Isten jön el, hogy szabadulást hozzon nekünk. 
Örüljön a puszta és a kiaszott vidék, ujjongjon a sivatag, és viruljon, mint a liliom. Virulva viruljon és örömében ujjongva daloljon! Mert övé a Libanon dicsősége, a Kármel és a Sáron pompája. Meglátják az Úr dicsőségét, Istenünk fönségét.
Erősítsétek meg az elernyedt kezeket, és a roskadozó térdeket szilárdítsátok meg! Mondjátok a csüggedt szívűeknek: „Bátorság! Ne féljetek! Íme, eljön Istenetek, eljön, hogy bosszút álljon és megfizessen. Maga az Isten jön el, hogy szabadulást hozzon nektek.” Akkor megnyílik a vakok szeme, és a süketek füle hallani fog. Ugrándozik majd a sánta, mint a szarvas, és a némák nyelve ujjongva ujjong.
Akiknek az Úr szabadulást szerzett, azok visszatérnek. Éneket zengve érnek a Sionra, és örök boldogságot tükröz az arcuk. Öröm és ujjongás jár a nyomukban, mert fájdalom és siralom nem lesz többé.   
Iz 35,1-6a.10