Megnyílt a magyar zarándokút

Megnyílt az esztergomi bazilikától Máriagyűdre vezető, 420 kilométeres magyar zarándokút, elindultak rajta csütörtökön az első zarándokok.

Székely János esztergom–budapesti segédpüspök áldásával indultak el az első zarándokok az esztergomi Szent Adalbert-központ elől. Az ünnepélyes esemény alkalmával Horváth Endre, a turizmus szakterületért felelős helyettes államtitkár és Rumi Imre, a Magyar Zarándokút Egyesület elnöke, egyik alapítója felavatta a központban létesített zarándokszállást jelző táblát.
Az első zarándokok között volt Pokorni Zoltán, a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társaság elnökhelyettese és Papp Lajos szívsebész is. A csütörtökön megkezdett zarándokút 15 szakaszból áll, befejező napja április 14. lesz.
A zarándokút március 4-i esztergomi ismertetésén Kőszegi Zoltán, a Magyar Zarándokút Önkormányzati Társulás elnöke elmondta: az Esztergomból a Baranya megyei Siklós melletti Máriagyűdre vezető út mentén 25-30 kilométerenként zarándokszállásokat alakítanak ki. Az útvonal földutakon, turistaösvényeken vezet, érinti a közbeeső településeket és a helyi nevezetességeket is.
Rumi Imre korábban az MNO-nak elmondta, reményeik szerint az ötödik év végére elérik az évi tízezres zarándokszámot.
(MTI, MNO)

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem az jut be a mennyországba, aki tudja a teológiát és felmondta a dogmatikát. Persze nagyon jó, ha tudja, nem árt az meg senkinek, de nem elég. Ami bennünket megválthat, az a szeretet mellett való tudatos döntés, a hitből, szeretetből fakadó jó cselekedetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. október 19. szombat, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Tapasztalat

Sokszor megtapasztaljuk, hogy gyengeségünkben segítségünkre siet az Isten. Az embernek tudatában kell lennie annak, hogy hol vannak az ő határai.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube