Húsvéti ételszentelés Csíkszeredában

Az évek során új szerepet kapott Csíkszeredában a rossz emlékű rendszer Taps tere, amelyet a diktátor egykor saját földi dicsőségére építtetett. A mai Szabadság téren húsvét reggelén több mint 5 ezren sorakoztak fel kosaraikkal, hogy a benne lévő ünnepi eledelt (kenyeret, bort, bárányhúst, sonkát és tojást) megszenteltessék.

Ez előtt 2-3 nappal már készülünk rá, süteményeket sütünk - mondja egy asszony egy szépen letakart kosár mellett.
A szertartást Tamás József püspök végezte. Ő azt hangsúlyozta, hogy minden eledel egyben Jézus Krisztusnak, a Megváltónak a jelképe. „Éppen ezért feltámadásának ünnepén reá emlékezve még az étkezésünket is, ahogy Szent Pál buzdít bennünket, a korintusiakhoz írt első levelében, hogy bármit teszünk, akár eszünk, akár iszunk, mindent tegyünk Isten dicsőségére, és húsvét napján is ezt szeretnénk tenni az ételszentelésben” - mondta a püspök.
Az ünnepi szertartás végén a hívek a pápai, a magyar és a székely Himnusz eléneklése után tértek haza.
Krónika

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden felfedezés olyan, mint a hajdani kőbalta, melyet Káin és Ábel kézbe vett. Nagyszerű szerszám, általa megvédhették magukat a vadállatoktól, élelemhez juthattak, óriási mérföldkő volt az eszközök kézbevétele, de sajnos gonoszságot is lehet tenni vele, lehet vele ölni. Isten minden ajándékát lehet jó és rossz célokra felhasználni. Ugyanazokkal a betűkkel Istent dicsőíthetjük, de gonosz rágalmakat is leírhatunk, terjeszthetünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. szeptember 21. szombat, Máté és Mirella napja van. Holnap Móric napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nem az ács ez?

„Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon testvére? S ugye, nővérei is itt élnek közöttünk?” [Mk 6,3] – kérdezték a názáretiek, mikor Jézus felnőttként vidékükön tanított.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube