Nem csak áramot, mosolyt is szolgáltatnak – az autistákért

Hűtőszekrénnyel, ülőgarnitúrával, szőnyegekkel, cd-lejátszóval és más hasznos dolgokkal lett komfortosabb az élet május első hetében a ferencesek által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ karácsondi lakóotthonában, köszönhetően az ÉMÁSZ helyi kirendeltségén dolgozó, mosolyukkal nem spóroló alkalmazottaknak.

Akik az elmúlt években megfordultak az ELMŰ és az ÉMÁSZ valamelyik ügyfélszolgálatán, tudják, hogy mosolykártya leadásával fejezhetik ki, ha elégedettek az ügyintézéssel, illetve az ügyintézővel. Az egyes kirendeltségek versenyeznek egymással, hogy ki tudja begyűjteni a legtöbb mosolykártyát, és negyedévente hirdetnek egy-egy győztest.
Az ÉMÁSZ 15 irodája közül immár másodszor bizonyult a legnépszerűbbnek a gyöngyösi. Így az ott dolgozó munkatársak határozhattak negyedmillió forint jótékony célú felhasználásáról. A dolgozók egyöntetűen a karácsondi autista lakóotthon lakóinak támogatása mellett döntöttek.
A mosolyverseny győztesei az adományozás alkalmával ellátogattak az otthonba, melynek hálás lakói műsorral kedveskedtek az áram- és mosolyszolgáltatóknak.
Az autista lakóotthon 2008-ban nyitotta meg kapuit, fenntartója a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. Tíz lakója közül a legfiatalabb 22, a legidősebb 40 éves. Öten szociális foglalkoztatottként a lakóotthonban tevékenykednek, az aktuális házimunkák elvégzése mellett kézműveskednek is. A másik öt lakónknak a szomszédos, autistákat és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató, szintén ferences fenntartású Boróka Majorság ad mezőgazdasági munkát.
Szerdahelyi Csongor
Ferences Sajtóközpont
20-775-3366