Szent Antal-napi liliom- és gyermekáldás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_csikianyak.jpg2011. a család, a közösség éve. Ebben az évben a Csíki Anyák Egyesülete különösen nagy figyelmet szentel a családoknak, felhívva a figyelmet a család összetartó, megtartó erejére.

Ennek a gondolatnak a jegyében a Csíki Anyák Egyesülete csatlakozik a ferences rendi szerzetesek és Böjte Csaba testvér Szent Antal-napi kezdeményezéséhez. Hagyományosan június 13-án, Szent Antal napján a ferences szerzetesek liliomot szentelnek és ezzel együtt megáldják a gyerekeket, a tanuló ifjúságot, mely oly fontos ilyenkor az évzárás, vizsgázások közelében.
Idén június 14-én Szent Antal ünnepe alkalmából a csíksomlyói kegytemplomban szentmisét tart Bíró Antal ferences atya, aki 1917-ben született, jelenleg 93 éves, ő a legidősebb székely pap, akit hetven évvel ezelőtt szentelt fel pappá Márton Áron püspök. A szentbeszédet Böjte Csaba atya mondja.
A Csíki Anyák Egyesülete meghív minden családot erre az eseményre. Gyülekező június 14-én 18 órakor a Márton Áron gimnázium udvarán, ahonnan gyalogosan lehet majd kimenni a kegytemplomig. A szentmise 19 órakor kezdődik, majd a mise végén Bíró Antal és Böjte Csaba ferences szerzetesek megáldják a jelen levő családokat és gyerekeket valamint Szent Antal virágát, a liliomokat.
A szervezők mindenkit megkérnek, hogy családonként mindenki hozzon magával egy –egy szál liliomot.
A Csíki Anyák Egyesülete mindenkit szeretettel vár erre a szép eseményre.