Olasz adomány Pál atya gyerekeinek

palatya-fogadtak-oket_b.jpg37 gyerek örülhet az összegyűlt adományoknak

A marosvásárhelyi Szent Erzsébet Egyesület 37 gyermeknek ad otthont, immár 12 éve. Az árva gyerekek közül 24 Sárpatakon, 13 pedig Marosvásárhelyen él. Az egyesületet Pál atya vezeti, aki iskolába járatja a gyerekeket, szakképzett nevelők és tanárok segítségével neveli őket. Az állam kevés támogatást ad az ilyen nonprofit egyesületeknek, ezért mindenféle segítséget szívesen fogadnak.
Pál atya szerint a gyerekeknek iskolai felszereléstől, ételig mindenre szükségük van, hogy egy minél teljesebb életet élhessenek, annak ellenére, hogy nem szűk családi körben nőnek fel, hanem egy nagy családot alkotnak a sárpataki központ lakói.
Magánszemélyek gyűjtöttek
Most egy olasz kisvárosból, a toszkánai Chiusi városkából érkezett segítség az árva gyerekek részére. Pál atya egy ismerős segítségével vette fel az olasz önkéntesekkel a kapcsolatot, akik a város lakosait arra kérték, hogy adományozzanak a gyerekeknek nem használt vagy fölöslegesnek vélt tárgyakat, amelyeket a gyerekek felhasználhatnak. Így gyűlt össze egy kisbusznyi adomány, amelyet két Chiusi városi önkéntes hozott el több száz kilométerről egyenesen Sárpatakra.
Hasznos adományok
A lezárt dobozokban új dolgok és használt tárgyak is rejtőztek. A 37 gyerek iskolai felszereléseket, ruhákat, játékokat és ételt, valamint édességeket is kapott, amelyeknek nagyon örültek és vidáman segítettek a pakolásban. Marcello Leprini meghatottan közölte velünk, hogy szívesen segítenek a szegény gyerekeknek, örültek, hogy ekkora örömet tudtak nekik szerezni. Látták, hogy jó helyre került a segély, és felmérték, hogy mire lehet még szükségük a Szent Erzsébet Egyesület gyerekeinek.
Visszatérnek
Enrico Alfati, a másik olasz önkéntes fiatal elmondta, hogy nem szakad meg a Pál atyával kialakított kapcsolat, sőt szorosabbra szeretnék fűzni a köteléket, és még visszatérnek Sárpatakra. Ha sikerül, legközelebb nemcsak tárgyi segítséget próbálnak nyújtani az árva gyerekeknek, hanem pénzbeli adományokat is gyűjtenek, hogy a jövőben anyagilag is támogathassák a 37 árva gyereket.
Csatlós Károly, székelyhon.ro 2011. július 14.