Kitüntették Bíró János Antal ferences szerzetest

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át szombaton a székelyföldi Küküllőkeményfalván Bíró János Antal ferences szerzetes.

A küküllőkeményfalvi születésű, 93 éves Antal atya a gyulafehérvári főegyházmegye legidősebb papja, hetven esztendővel ezelőtt szentelte őt pappá Erdély híres püspöke, Márton Áron. A küküllőkeményfalvi Szent László- plébániatemplomban tartott rubinmiséjét teljes szellemi és testi frissességben megérő szerzetes Böjte Csaba közvetlen munkatársaként továbbra is aktívan dolgozik, részt vesz a hátrányos helyzetű gyermekek szervezett magyar oktatásában és nevelésében.
Antal atya hosszú és nehéz börtönéveket is elszenvedett a hitéhez és nemzetéhez való töretlen ragaszkodása miatt. Nemrégiben Hetven papi év kincsei címmel közreadta az összmagyar ifjúsághoz intézett intelmeit, amelyeket úgy összegez: hűség a hithez és a hazához. A magyar állami kitüntetést Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet adta át a 93 éves szerzetesnek.
(MTI)

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

… jó együtt lenni, jó találkozni, jó közösségben lenni, sokkal jobb, mint az elszigetelődés – még a fényűző elefántcsonttorony magányánál is boldogítóbb a szeretetből vállalt közösség. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna és Tiborc napja van. Holnap Klára napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A sok jó...

Az Egyház sok jót hozott létre, ami rendkívüli és korszakalkotó volt az adott korban:kórházakat, iskolákat alapítottak, a rabszolgaságot eltörölték, felkarolták a szegényeket, elesetteket...
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube