Kitüntették a rubinmisés erdélyi ferencest

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Antal-atya-rubin-miseje-kukullokemenyfalvan/viewsize/DSC_0494.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Antal-atya-rubin-miseje-kukullokemenyfalvan/viewsize/DSC_0494.jpg'

DSC_0494.jpgMárton Áron püspök hetven évvel ezelőtt szentelte pappá a ma 93 éves Bíró János Antalt, aki nemcsak az erdélyi ferencesek, de a Gyulafehérvári Főegyházmegye legidősebb papja is. A szerzetes szülőfalujában, Küküllőkeményfalván szeptember 17-én mutatta be rubinmiséjét.

A szeptember 17-i ünnepségen részt vevő Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövet magas magyar állami kitüntetést adott át Antal atyának. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje mellett a Hargita megye által alapított Márton Áron-emlékérmet és szülőfaluja díszpolgári oklevelét is átvehette.
A ferences szerzetes az iskolák államosításáig a székelyudvarhelyi gimnázium magyar tanára volt, akit a többi százhúsz ferencessel együtt a kommunisták 1951-ben eltávolítottak rendházaikból. A gyűjtőfogházból és börtönből szabadulva 47 évig szolgált a Temesvári Egyházmegyében, az utóbbi években pedig Csaba testvér szászvárosi intézményében él. A szép kort teljes szellemi és testi frissességben megérő szerzetes ma is aktív segítője rendtársának, Böjte Csabának a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásában és nevelésében.
Ferences Sajtóközpont/Magyar Kurír

{zoomcat catid=1302}

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Ahogy a virág vágyik a fény után, hajlik a Nap felé, bennünk is megvan a végtelen jóság, szeretet, megértés, igazság, bölcsesség iránti vágy, és az a szép, hogy Istenben mindezeket megtaláljuk.(Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 9. vasárnap, Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gondoljunk

Gondoljunk az egyházüldözésekre, amikor vadállatokkal tépették szét őket, máglyán égették el, csonkították meg a katolikusok millióit, akik a pogányok vagy a más vallásúak hitét nem vették át.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube