Milliók hallgatják Jézust online

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_holybiblia.jpgMár 6 millió látogató regisztrált a Göttingeni internetes igehirdetésre

 

 

A Göttingeni internetes igehirdetés – amely az egyik első német nyelvű szöveggyűjtemény – a napokban regisztrálta 6 milliomodik látogatóját.
Ulrich Nembach göttingeni teológus professzor által életre hívott weboldal manapság havonta átlagosan 700 000 kérdést kap.
Az első igehirdető portál
120 országban több millió ember hallgatta már meg a göttingeni egyetem teológiai karának online prédikációit. Az oldalt naponta átlagosan 1850 felhasználó látogatja, ünnepek előtt ez a szám 4000 fölé emelkedik. A szentbeszédeket 5 különböző nyelven lehet meghallgatni. Az archívumban jelenleg több mint 6500 szöveg található német, angol, dán, spanyol és portugálul nyelven.
A látogatók az év minden vasár- és ünnepnapjához lehívhatják az aktuális igehirdetést, valamint különleges alkalmakra, például iskolakezdésre is. A weboldal 6 milliomodik látogatójának alkalmából a teológiai kar közölte, hogy a prédikációk szerzői az egyetem hallgatói, püspökök vagy egyházközösségi papok a világ minden részéről.
Az oldal alkotói és kiadói önkéntesen dolgoznak. Az 1997 óta működő online igehirdetéses portál előfutára lett a többi internetes prédikációs oldalnak.
–bcs (forrás: livenet.ch)