2012 a Szövetkezetek Nemzetközi Éve lesz

social-network.jpgAz Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) október 31-én útjára indította a 2012-es Szövetkezetek Nemzetközi Évének programját. A világszervezet New York-i székhelyén délelőtt kerekasztal-beszélgetésen cseréltek eszmét a szövetkezetek hozzájárulásáról a fenntartható fejlődéshez, délután pedig ünnepélyes megnyitót és közgyűlési plenáris ülést tartottak.

 

 

„A szövetkezeti vállalkozások megerősíthetik a helyi gazdaságokat és megerősíti az állampolgárokat, főként a társadalom perifériájára szorult embereket, mivel részesülhetnek a közösségi erőforrásokból” – mondta Sha Zukang az ünnepséget követő sajtótájékoztatón. Az ENSZ Gazdasági és Társadalmi Ügyek Fősztályának főtitkárhelyettese azt is elmondta, remélik, hogy sikerül felhívni a figyelmet a szövetkezetek társadalmi fejlődést és a Milleniumi Fejlesztési Célok teljesülését segítő hatására.
Az eseményen a legnagyobb európai agrárszövetség, a COPA-COGECA alelnöke is részt vett. Christian Pees felhívta rá a figyelmet, hogy a szövetkezetek segíthetnek az áringadozások és a spekuláció káros hatásainak leküzdésében. A világ élelmiszerszükséglete 2050-re várhatóan 70 százalékkal fog megnőni, amivel az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának reformja során is számolni kell. Christian Pees bejelentette, a szervezet 2012 áprilisában Szövetkezeti Hetet tart, júniusban pedig kiosztja az „Európai Díj a Szövetkezeti Innovációért” elnevezésű elismerést.
Forrás: ENSZ, COPA-COGECA

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Minden, ami létezik ezen a földön, egymásra találásból születik. A napfény rátalál a vízpárára és felemeli magával az égbe. Az egész emberi test egy hatalmas összetartozás, szolidaritás: sejtjeink, szerveink egymást kölcsönösen segítve létben tartják egymást. A férfi és a nő egymásra találásából, szeretetben való összeforrásából születik a gyermek. A bűn a másiktól való tudatos elfordulás következménye. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. szeptember 26. szombat, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Jöjj, és kövess engem!”

Jézus nem ültette le szépen maga köré az írástudókat – mondván: „a szó elszáll, az írásmegmarad” –, hogy lediktáljon nekik egy „projektet”, pontos menetrendet az Ő követéséhez.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube