2012 a Szövetkezetek Nemzetközi Éve lesz

social-network.jpgAz Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) október 31-én útjára indította a 2012-es Szövetkezetek Nemzetközi Évének programját. A világszervezet New York-i székhelyén délelőtt kerekasztal-beszélgetésen cseréltek eszmét a szövetkezetek hozzájárulásáról a fenntartható fejlődéshez, délután pedig ünnepélyes megnyitót és közgyűlési plenáris ülést tartottak.

 

 

„A szövetkezeti vállalkozások megerősíthetik a helyi gazdaságokat és megerősíti az állampolgárokat, főként a társadalom perifériájára szorult embereket, mivel részesülhetnek a közösségi erőforrásokból” – mondta Sha Zukang az ünnepséget követő sajtótájékoztatón. Az ENSZ Gazdasági és Társadalmi Ügyek Fősztályának főtitkárhelyettese azt is elmondta, remélik, hogy sikerül felhívni a figyelmet a szövetkezetek társadalmi fejlődést és a Milleniumi Fejlesztési Célok teljesülését segítő hatására.
Az eseményen a legnagyobb európai agrárszövetség, a COPA-COGECA alelnöke is részt vett. Christian Pees felhívta rá a figyelmet, hogy a szövetkezetek segíthetnek az áringadozások és a spekuláció káros hatásainak leküzdésében. A világ élelmiszerszükséglete 2050-re várhatóan 70 százalékkal fog megnőni, amivel az Európai Unió Közös Agrárpolitikájának reformja során is számolni kell. Christian Pees bejelentette, a szervezet 2012 áprilisában Szövetkezeti Hetet tart, júniusban pedig kiosztja az „Európai Díj a Szövetkezeti Innovációért” elnevezésű elismerést.
Forrás: ENSZ, COPA-COGECA

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A hegyre fel sok út vezethet. Viszont van egy út, amelyet maga az Isten mutatott meg nekünk, és nem hiszem azt, hogy más út biztosabban, egyszerűbben elvezetne az Égbe. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. november 19. kedd, Erzsébet napja van. Holnap Jolán napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő is osztozik...

A mindennapi földi életben, ha rosszat tettünk, bánkódunk azért is, mert félünk a számonkéréstől, a büntetéstől vagy az elmaradó jutalomtól – ez egy tökéletlen, önzésen alapuló bűnbánat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube