A pápa is megszólalt a gazdasági válság miatt

Fotó: AP A globális válság azt mutatja, hogy a világnak gazdasági etikára és új szabályokra van szüksége, hogy a pénzügyi rendszer az egész emberiség javát szolgálja - jelentette ki hétfőn XVI. Benedek pápa.

A katolikus egyházfő a Vatikánnál akkreditált diplomáciai képviseletek vezetői előtt beszélt újévi audiencián. A Vatikán közel 180 országgal ápol diplomáciai kapcsolatot. Franciául elmondott beszédében hangsúlyozta: a válság "ösztönözhet, ösztönöznie kell arra, hogy elgondolkozzunk az emberi létezésen és annak etikai dimenzióján".
XVI. Benedek a válság kezdete óta gyakran mondja: nem szabad elsiklani afelett, hogy kevés az etikai alaptételezés a pénzügyek világában, s hogy a gazdasági döntéseknek olyasmire kell épülniük, ami inkább a közjót, s nem az egyéni nyereséget segíti elő. Egy októberben kibocsátott vatikáni dokumentum a világgazdaság alapvető reformjára szólított fel, valamint arra, hogy hozzanak létre globális etikai testületet, amely szabályokat alkotna a pénzügyi piacok számára.
XVI. Benedek hétfőn felszólított arra is, hogy vessenek véget az erőszaknak Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. Kifejezte azt a reményét, hogy a Szíriában tartózkodó arab megfigyelők segítenek majd az ottani vérontás leállításában. Sürgette a nemzetközi közösséget, hogy tegyen még többet az izraeliek és a palesztinok közötti béke megteremtéséért. Azt mondta, hogy a vallásszabadság veszélyben van Ázsia és Afrika különböző helyein, s ismét elítélte a keresztények elleni erőszakot, kiemelve Nigériát.
MTI

 

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem olyanok vagyunk, mint egy molyrágta cérnaszálon lógó karácsonyfadísz, ami ha túl sokat himbálózik, akkor leesik. Minden ember a Jóisten markában van, és az Úr gondoskodó jóságával karjában tartja Szent Fia drága vérén megváltott gyermekeit. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 14. szombat, Szilárda napja van. Holnap Valér napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A haláltól nem félnünk kell

Természetes, hogy mindenki fél az elmúlástól mint minden fájdalommal együtt járó bizonytalanságtól. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube