A pápa is megszólalt a gazdasági válság miatt

Fotó: AP A globális válság azt mutatja, hogy a világnak gazdasági etikára és új szabályokra van szüksége, hogy a pénzügyi rendszer az egész emberiség javát szolgálja - jelentette ki hétfőn XVI. Benedek pápa.

A katolikus egyházfő a Vatikánnál akkreditált diplomáciai képviseletek vezetői előtt beszélt újévi audiencián. A Vatikán közel 180 országgal ápol diplomáciai kapcsolatot. Franciául elmondott beszédében hangsúlyozta: a válság "ösztönözhet, ösztönöznie kell arra, hogy elgondolkozzunk az emberi létezésen és annak etikai dimenzióján".
XVI. Benedek a válság kezdete óta gyakran mondja: nem szabad elsiklani afelett, hogy kevés az etikai alaptételezés a pénzügyek világában, s hogy a gazdasági döntéseknek olyasmire kell épülniük, ami inkább a közjót, s nem az egyéni nyereséget segíti elő. Egy októberben kibocsátott vatikáni dokumentum a világgazdaság alapvető reformjára szólított fel, valamint arra, hogy hozzanak létre globális etikai testületet, amely szabályokat alkotna a pénzügyi piacok számára.
XVI. Benedek hétfőn felszólított arra is, hogy vessenek véget az erőszaknak Észak-Afrikában és a Közel-Keleten. Kifejezte azt a reményét, hogy a Szíriában tartózkodó arab megfigyelők segítenek majd az ottani vérontás leállításában. Sürgette a nemzetközi közösséget, hogy tegyen még többet az izraeliek és a palesztinok közötti béke megteremtéséért. Azt mondta, hogy a vallásszabadság veszélyben van Ázsia és Afrika különböző helyein, s ismét elítélte a keresztények elleni erőszakot, kiemelve Nigériát.
MTI

 

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 12. vasárnap, Izabella és Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Gondviselés csodája...

A méltatlan egyházi személyek bűnei jogos felháborodást keltettek sokakban.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube