A Gyulafehérvári Főegyházmegye is támogatja az RMDSZ beiskolázási kampányát

Az anyanyelvi oktatás szorgalmazását és kultúránk elsajátításának fontosságát egyházunk is elsőrendű feladatának tekinti – áll Jakubinyi György érsek Kelemen Hunor szövetségi elnökhöz intézett levelében.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke levélben szólította meg a történelmi magyar egyházak vezetőit, a civil szervezeteket, közéleti személyiségeket, és kérte támogatásukat a Szövetség Minden magyar gyermek számít elnevezésű beiskolázási kampányához.
Jakubinyi György válaszában vázolja azokat a lehetőségeket is, amelyeket a Gyulafehérvári Főegyházmegye biztosít a magyar nyelvű oktatás fenntartása érdekében. „A szórványban élő gyerekek magyar nyelvű oktatása és nevelése érdekében hoztuk létre és tartjuk fenn a gyulafehérvári magyar nyelvű iskolaközpontot. Nem is beszélve fr. Böjte Csaba OFM atya által működtetett kollégiumok semmi mással nem pótolható fontosságáról.”
Az érsek arról biztosítja Kelemen Hunort, hogy a Gyulafehérvári Főegyházmegye aktív szerepet vállal a Minden magyar gyermek számít kampányban. „A magyar nyelvű beiskolázás érdekében, legközelebbi körlevelünkben külön felhívással fordulunk főegyházmegyénk híveihez, bátorítva őket, hogy vállalják nemzeti önazonosságukat és gyermekeiket is erre neveljék, a magyar nyelvű oktatási intézményeink igénybe vételével” – fogalmaz levelében a főpásztor.
www.itthon.transindex.ro