Imaév a nemzetért a budai ferenceseknél

A XVI. Benedek pápa által októberrel kezdődően meghirdetett Hit éve előkészítéseképpen és az országunkat érő folyamatos támadások kivédésére imaévet hirdetett nagyböjt első vasárnapjától a Margit körúti ferences plébánia képviselőtestülete, tájékoztatta a Ferences Sajtóközpontot Horváth Achilles plébános.

A ferences atya szerint a hazánkat ért méltatlan támadások igazi oka az, hogy a tavaly elfogadott új magyar Alaptörvény Isten nevével kezdődik, védi a családot, a házasság intézményét és a megfogant életet.

Az imaévhez való csatlakozásra buzdító felhívás keményen fogalmaz: A gonosz lélek, a hazugság és megosztás lelke jár körül a világban és a magyar nemzetet különösen is támadja. Gyülekeznek a hazugság erői, békétlenséget, bizalmatlanságot, meghasonlást és vádaskodást hoznak a békesség és bizalom helyett. A mi reménységünk nem a gonosz erejének lankadásában van, hanem a Krisztus győzelmébe vetett hitünkből fakad. Ahol akár csak egy mustármagnyi hit is van, ott minden lehetséges.

Az imádság történelemformáló erejének bizonyítására Horváth Achilles több eseményt is említ. Amikor Kalkuttai Teréz Anyának panaszkodtak rendtársai, hogy a sok imádság mellett kevés idő marad a betegek gondozására, ezt felelte: „Mától megkétszerezzük a szentségimádás idejét, hogy több időnk legyen a szegényekre!” Így is lett. Megsokszorozódtak a hivatások, örömtelibbé vált a munka, megszűnt a panaszkodás, és jóval inkább az Isten erejében telt a szolgálatuk. Ausztriában 1948-ban imahadjárat kezdődött. Mintegy egymillió osztrák imádkozott naponta egy tized rózsafüzért. Hét évre rá a szovjet hadsereg kivonult a megszállt országrészből. Az imádság különös erejét mutatja a nándorfehérvári és a lepantói győzelem is a túlerőben levő török hadak felett – mutatott rá a plébános.

Az imaévben való közös részvétel formáiról, az ajánlott ima szövegeiről a plébánia honlapján – www.orszagutiferencesek.hu – lehet tájékozódni.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 12. vasárnap, Izabella és Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A Gondviselés csodája...

A méltatlan egyházi személyek bűnei jogos felháborodást keltettek sokakban.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube