Emlékműve lesz Apor Vilmos püspöknek Kovásznán

 

 

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Istenkeresok_aporvilmos.jpgMegkezdte működését a győri Országzászló Alapítvány – olvastuk a Kisalföld című napilapban. Terveik szerint tavasszal Apor Vilmos püspök emlékművét avatják Kovásznán.

 

A bíróság a közelmúltban bejegyezte a győri Országzászló Alapítványt. Első akciójukat az elmúlt év végén már meg is szervezték: mint-egy 100 karácsonyi ajándékcsomagot hoztak Kovásznára, a Böjte Csaba alapítványához tartozó otthon 55 lakójának. Céljaik között szerepel Győrhöz kötődő egyéniségek emlékének ápolása is. Ennek szellemében maradandó emléket kívánnak állítani Apor Vilmos püspöknek Kovásznán. Az ottani gyermekvédelmi központ, amelynek működtetését a győri Szeretetnapokon befolyt pénz is elősegíti, a győri asszonyok védelmezése során mártírhalált halt püspök nevét viseli. Az alapítvány e többszörös kötődést kívánja tudatosítani, erősíteni a határ mindkét oldalán.
A dombormű tervét neves művész, Rieger Tibor készítette. A mintát várhatóan március végén szállítják Székelyudvarhelyre, ahol kiöntik a végleges alkotást. Az ünnepélyes avatást április 28-ra tervezik, erre ötnapos autóbuszos zarándoklatot szerveznek Győrből.
erdely.ma

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Bizalom nélkül minden nevelési, oktatási erőfeszítésünk hiábavaló. A leggondosabban elkészített levesben is elég egy légy irritáló jelenléte ahhoz, hogy ehetetlen legyen.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 20. hétfő, Fábián és Sebestyén napja van. Holnap Ágnes napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 4/4

Mekkora öröm lehetett a teremtő Atyának, mikor gyermeke két lábra állva elindult, és kimondta első szavait.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube