Konzultori kinevezések az Új Evangelizáció Pápai Tanácsához

A Szentatya négy különböző nemzetiségű és szakértelmű konzultort nevezett ki az Új Evangelizáció Pápai Tanácsához.

A következő 3 egyházi és egy laikus személyről van szó: az olasz Marco Frisina, a római egyházmegye szakrális művészeti bizottságának elnöke és római pápai egyetemek tanára, az Egyesült Államokbeli Jeremy Driscoll bencés szerzetes, az oregoni Szent Benedek és a római Szent Anzelm pápai egyetem tanára, a szlovén Marko Ivan Rupnik jezsuita atya, a római Pápai Gergely Egyetem és a római Pápai Keleti Intézet, valamint a római Szent Anzelm Pápai Egyetem tanára és végül Salvatore Martinez, a karizmatikus megújulás társulat olasz elnöke.
Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsát 2010 júniusában létesítette XVI. Benedek pápa azzal a kifejezett céllal, hogy adjon új lendületet az evangélium hirdetésének. A Tanács élére a Szentatya Rino Fisichella olasz érseket nevezte ki, aki előzőleg a Lateráni Pápai Egyetem rektora és a Pápai Életvédő Akadémia elnöke volt.
A Tanács tagjai között találjuk többek között a bécsi, a milánói, a zágrábi és a brazíliai Sao Paolo-i bíboros érsekeket és a Püspöki, valamint a Hittani Kongregáció prefektusait.
(ik)