A Kiss Kata Zenekar Házi Áldást visz a Hargita megyei otthonokba

1039840-kata.jpgA Kiss Kata Zenekar június 18- 23-ig a Böjte Csaba testvér vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány napközi otthonaiban koncertezik interaktív gyermek műsorával.

Mind a zenekar, mind pedig a gyerekek már nagyon várják az előadásokat, már csak néhány nap van a várva várt turnéig.
A parajdi napközi otthon vezetője, Kovács Ágnes nagy segítség volt a zenekarnak a szervezésben, aki szorgosan összerakta a koncertek helyeit és időpontjait.
A Kiss Kata Zenekarral érkezik Magyarországról a Hejőmenti Hagyományőrző Alapítvány csapata is, akik az „Égig érő fa” című interaktív játszóház keretein belül olyan hagyományos kézművességre tanítják meg a gyermekeket játékos formában, mint a kosárfonás, gyertyaöntés, lepénysütés, stb.
A Kiss Kata Zenekar minden évben ellátogat a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeihez, hogy megörvendeztethessék a gyermekeket a dalaikkal.
Legutóbb a Parajdi Sóbányában adtak nagyszabású jótékonysági koncertet a Sóvidéki gyermekek Karácsonyi ünnepségén. A Hargita megyei turnénak a Házi Áldás címet adták, ez lesz a Kiss Kata Zenekar hamarosan megjelenő új lemezének a címe is. A lemez különlegessége, hogy énekel rajta a Dévai Szent Ferenc Alapítvány parajdi napközi otthonának vezetőjének, Kovács Ágnesnek kislánya Kovács Kata is egy ongai kislánnyal, Bognár Lili Jankával.
A zenekar azért választotta a Házi Áldás nevet, mert minden olyan érzést bele szeretnének tenni a dalok mondanivalójába és zeneiségébe, ami méltó a házi áldás névre. Lesz benne hit, szeretet, béke, áldás, és mindenképp érezhető lesz benne a jó Isten jelenléte is.
Ezeknek a dolgoknak a hangsúlyozására most sokkal nagyobb szükség van, mint valaha volt. Szeretnének minden ember házába áldást vinni ezzel a lemezzel. Most elsősorban a gyermekek otthonába.
A Házi Áldás turné állomásai a követezők:

– Június 18. Csíksomlyó
– Június 19. Mádéfalva
– Június 20. Gyergyószárhegy
– Június 21. Szováta
– Június 21. Nyárádremete
– Június 22. Parajd
– Június 23. Felsősófalva

www.erdely.ma