Milyen lesz a karácsony Betlehemben?

BetlehemJézus szülővárosában reménykedéssel teli adventi hangulat van. December 15-én felállították a karácsonyfát a Jászol téren, ezzel hivatalosan is megkezdődött az idei karácsonyi ünnepség Betlehemben.

 

Az ünnepségen részt vett Mahmúd Abbász palesztin miniszterelnök is. „Ezzel az idei karácsony különlegességét akartuk hangsúlyozni" – mondta Samuel Habib plébános a SIR hírügynökségnek adott interjújában. Betlehemben idén az adventi időt „béke és reménység" jellemzi. Miután alábbhagyott az erőszak és újraéledt a béke reménysége, egészen más a hangulat, mint a korábbi években. Idén mintegy 1,5 millió zarándok kereste fel Betlehem városát, a szállodák és éttermek mind le vannak foglalva az ünnepnapokon. A zarándokturizmus újjáéledésének köszönhetően érezhető a város gazdasági helyzetének javulása.

A város gazdag adventi és karácsonyi programokat kínál, ezek közül érdemes megemlíteni a jeruzsálemi és betlehemi gyermekek békemenetét, amelyre december 23-án kerül sor. A karácsonyi éjféli szentmisén, amelyet a Szent Katalin-templomban mutatnak be, részt vesz Mahmúd Abbász miniszterelnök, valamint más egyházak és az iszlám képviselői is – mondta el még Habib az interjúban.
Magyar Kurír