Új Teréz anya a pakisztáni menekülttáborok lakói között

ImagePakisztánban Teréz anyának nevezik Ruth Pfau nővért, mert a legszegényebbekkel törődik. Azoknak a gondját veszi magára, akikről mindenki megfeledkezik: a leprásokét és a hindu kisebbség árvíztől sújtott tagjaiét. Az AsiaNews hírügynökség beszámol róla, hogy nyolcvanegy évesen egész nap szolgálja a földönfutóvá lett embereket.


1929-ben született Németországban, Lipcsében. Miután elszökött Kelet-Németországból, orvosi diplomát szerzett, majd belépett egy szerzetesrendbe, és elhatározta, hogy Indiába megy. Vízumgondok miatt azonban Pakisztánban kellett maradnia – akkor találkozott a leprával, egy olyan betegséggel, amelyről nem is gondolta, hogy létezik még. A lepra problémájára akkor nyílt fel a szeme, amikor barlangokban és istállókban magukra hagyott gyermekeket mentett meg, akiket rémült szüleik ilyen helyekre rejtettek; féltek a fertőzéstől, de a gyerekek állapota így még súlyosabbá vált. Ruth Pfau egy kórházat is létrehozott a leprások számára Pakisztánban. Jelenleg azokkal a nincstelenné vált árvízkárosultakkal foglalkozik, akik a hindu kisebbség tagjai.
Ruth Pfau kicsi, törékeny, ősz hajú nővér. A Mária Szíve Leányai Társaság tagja, nyolcvanegy éves és több száz emberről gondoskodik, akinek házát elsodorta a víz. Csapatával együtt hónapok óta foglalkoznak azokkal az emberekkel, akik egy elhagyatott területen kerestek menedéket maguknak a buszpályaudvar közelében. Egész nap talpon van, abban a menekülttáborban segít, amelyet ő maga hozott létre. Sátrakkal, élelmiszerrel, vízzel, gyógyszerrel látják el az embereket, és egy iskolát is működtetnek számukra. A helyzetükről így nyilatkozott: “Csak mi látogatjuk ezeket a táborokat, mert valamilyen oknál fogva senki nem akarja vagy nem tudja támogatni ezeket a szegény embereket”.
Pfau több mint ötven éve szolgál Pakisztánban. Tanított helyi orvosokat; sok segélyt szerzett külföldről. Merwyn Lobo tizenegy éve dolgozik vele, és így nyilatkozott róla: “Pfau doktornővel nagyon-nagyon nehéz együtt dolgozni, mert olyan nagy belső erővel rendelkezik, amelyhez senki nem ér fel.”
Magyar Kurír

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Mikor én letérdelek, nem egy személytelen lénynek ismételgetem a mantrákat, hanem megszólítom a teremtő Atyámat. Az én Istenemet Atyámnak szólíthatom, hol bűnbánó, hol hálaadó, hol kérő imámban. Valakivel beszélgetek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. december 2. szerda, Melinda és Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Az lenne a fontos

Világunkat úgy képzelem el, mint egy óriási puzzle-t: megvan itt minden, csak a gonosz egy kissé összezavarta a darabokat. Nekünk nyugodt, békés, kitartó munkával sikerülhet, sikerülnie kell mindent szépen helyre rakni.
Ez nagyszerű dolog, emberhez méltó élet, számomra szebb, mint a tökéletes kész világot szájtátva szemlélni. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube