Roger testvérre emlékezik a Taizéi Közösség

Image„A keresztény hitről és az ökumenikus párbeszédről tett tanúsága értékes tanítás fiatalok egész nemzedékei számára” – így emlékezett egy évvel ezelőtt XVI. Benedek pápa Roger Schützre, a Taizéi Közösség alapítójára, akit 2005. augusztus 16-án gyilkoltak meg. A közösség imatalálkozóval emlékezett alapítójára halálának második évfordulóján.

 

Hosszú csöndes imával adnak hálát a jelenlévők Roger testvér életéért, amely mindig Krisztus szeretetének jele kívánt lenni – nyilatkozta a Vatikáni Rádiónak adott interjújában Alois testvér, a Taizéi Közösség priorja.

„Roger testvér olyan volt, mint Keresztelő Szent János: Isten jelenlétére akarta felhívni a figyelmet, és soha sem magát állította a középpontba. Az elmúlt két évben is rengeteg fiatal érkezett Taizébe, a találkozások szépek, rendkívül intenzívek. Roger testvér jósága mindig bátorítóan hatott, szenvedélyesen szerette az egyházi közösséget egész életében.”

„Taizébe minden héten érkeznek fiatalok a különféle egyházakból: ortodoxok és katolikusok, protestánsok. Azért jönnek, hogy segítsék az ökumené ügyét. Nagyon fontos, hogy közösen imádkozzunk. Minden nap háromszor gyűlünk össze imára, és azt hiszem, hogy ez az ökumené felé vezető út”.

A közösség jelenleg egy bolíviai találkozót készít elő, amelyre októberben kerül sor a latin-amerikai fiatalok számára. A kiengesztelődés témájával foglalkoznak majd, megmutatva, hogy az egyház hogyan járulhat hozzá a társadalom megbékéléséhez. A hagyományos év végi európai találkozóra idén Genfben kerül sor.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

 

Image

 

Image