Olasz misszionáriusok Európában

Image2007. szeptember 24. és 27. között találkozót szerveznek Assisiben az Európában küldetésüket teljesítő olasz misszionáriusoknak.

 

 

 

„Szeretnénk megállni és megvizsgálni, kik is vagyunk és milyen lélekkel végezzük lelkipásztori munkánkat” – idézi a SIR don Pio Visontint, aki a Katolikus Missziókat képviseli Németországban és Skandináviában.

Az összejövetel központi témája „Az Egyház párbeszéde a világgal”, melyre a Benelux államokból és Franciaországból is érkeznek résztvevők. A mai rohanó világban megvan annak a veszélye, hogy a feladatok sokasága magával sodorja a misszionáriusokat. „Éppen ezért vissza kell térni egy olyan munkastílushoz, melyben van helye a lelkiségnek, az emberek iránti irgalmas cselekedeteknek, és amelynek során meghallgatják az emberek problémáit. A ferences környezet segíthet a megoldás megtalálásában” – mondta don Visontin.

A statisztikák szerint Európa-szerte 227 olasz misszionárius dolgozik 194 lelkipásztori központban, ahol összesen körülbelül kétmillió olasz él.

Magyar Kurír