Ferenc pápa szavai a családokhoz

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Fopasztorok_papa26.jpg"Szeretet nélkül nincs öröm"

„Maradjatok egységben Jézussal, mert szeretet nélkül nincs öröm” – a pápa szavai a családokhoz
Október 26-án, szombaton délután a világ 70 országából érkezett családok ezrei töltötték meg a Szent Péter teret, hogy a Hit évében elzarándokoljanak Szent Péter sírjához. Mintegy 100 ezren voltak szülők, gyermekek, pár hónapos újszülöttek, nagyszülők.
A színes léggömbökkel teli teret áthatotta a szeretet, amely egységbe forrasztotta a világ minden részéről érkezett családokat és Péter utódát, aki a tőle megszokott közvetlenséggel és karizmával fogadta vendégeit: „Ez a tér átölel benneteket: egyetlen nép, egyetlen lélek vagyunk, akiket az Úr hívott egybe, aki szeret és támogat bennünket”. Ferenc pápa 10 gyermeket vezetett kézen fogva, így érkezett a Szent Péter bazilika bejáratához, és tréfálkozva megkérdezte tőlük: tudtok-e keresztet vetni?
A Hit évében megrendezett zarándoklatnak a következő volt a témája: „Családok, éljétek meg a hit örömét”. Ferenc pápa beszédében emlékeztetett Jézus szavaira: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok és meg vagytok terhelve: én felüdítelek titeket” (Mt, 11,28).
Jézus azt akarja, hogy örömünk teljes legyen.
Ezt mondta apostolainak és ma ezt ismétli nekünk – mondta a pápa, majd így folytatta: „Ma este meg akarom osztani veletek Jézus szavait: Gyertek hozzám, a világ összes családja, és én felüdítelek benneteket, hogy örömötök teljes legyen”. Vigyétek haza szívetekben Jézusnak ezeket a szavait, osszátok meg családtagjaitokkal. Arra buzdította a házaspárokat, hogy mindig kéz a kézben haladjanak előre az életben. Ne törődjenek az „ideiglenes” kultúrájával, amely szétdarabolja életünket. Az Isten hűségébe vetett bizalommal mindennel szembe tudunk nézni félelem nélkül, felelősségteljesen.
A következő tanácsot adta a családoknak: soha ne fejezzétek be a napot anélkül, hogy kibékültetek volna egymással. A békességet minden nap újra kell teremteni a családban. Kérem, köszönöm, bocsánat! - ismételjük ezt a három szót a családban. Minden nap bocsássatok meg egymásnak – hangzott Ferenc pápa buzdítása a Hit évében megrendezett családtalálkozón.
(vm)
Vatikáni Rádió