Csökkentik a vatikáni hivatalokban dolgozó papok számát

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_priests_04.jpgJelszónk!  Irodákból kimenni az emberek közé!!!!!

Szeretettel,

 
Csaba t.
Legalább harminc papot bocsátanak el a következő hónapokban a különböző vatikáni hivatalokból, és küldik őket egyházmegyei szolgálatra – állította három vatikáni forrás.
„A Klérus Kongregációja lesz az első a listán” – nyilatkozott a CNA katolikus hírügynökségnek egy, a kongregációhoz közel álló vatikáni forrás. A kongregációból már négy papot egyházmegyébe küldtek, és további változások várhatók – közölte egy másik vatikáni forrás. Hozzátette: „Ferenc pápa láthatóan kevesebb alkalmazottat akar a vatikáni hivatalokban, és minél több papot az egyházmegyékbe akar küldeni, hogy a plébániákon szolgáljanak”.
Egy harmadik vatikáni forrás elmondása szerint „a változások minden vatikáni hivatalt érinteni fognak”. Kiemelte, hogy Giuseppe Bertello bíboros, Vatikán Városállam Kormányzóságának elnöke, a Ferenc pápa által létrehozott bíborosi tanács tagjaként „felkereste a vatikáni kongregációkat, és arra kérte őket, állítsanak össze egy listát azokról, akiket nélkülözni tudnának”. A forrás szerint a lista mintegy harminc nevet tartalmaz, kivétel nélkül papokat, akik közül többet saját egyházmegyéjük kérésére küldenek vissza lelkipásztori szolgálatra.
 
www.bonumtv.hu