A Szentatya diófa palántákat áldott meg az általános kihallgatáson

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_diofa.jpgA pápa megáldotta a diófa palántákat, amelyeket az olasz állami erdészet ajánlott fel közel kilencezer diáknak, akik Olaszország minden részéből, száz iskolából érkeztek szerdán délelőtt az általános kihallgatásra.

Városaikba visszatérve a diákok elültetik a fákat iskoláik közelében. Ez a jelképes gesztus tanúságtétel az értékes környezeti örökség védelmezéséről.
A diófák megtalálhatók mindenfelé az országban az Alpoktól Szicíliáig. A bölcs ökológia szimbólumaként esett rá a választás, mert a hagyomány szerint Jézus egy diófa alatt keresztelkedett meg. Egyben a generációs folytonosság jelképe is a családokban, valamint a stabilitás és a folytonosság szimbóluma. 2012 novemberében az olasz állami erdészet vezetője, Cesare Patrone és a „Természet a nővérünk” Alapítvány elnöke, Roberto Leoni elültettek egy diófát a Vatikáni kertekben a szolidáris gazdaság és a fenntartható fejlődés konkrét jelképeként.
A szerdai pápai audiencia egyben alkalmat adott arra is, hogy megünnepeljék a napot, amikor II. János Pál 1979. november 29-én Assisi Szent Ferencet az ökológia művelőinek védőszentjévé nyilvánította. Ebből a célból a „Természet a nővérünk” Alapítvány 2013. november 29-ét a Teremtett világ védelme napjának hirdette ki minden olasz iskolában – tájékoztat az ADNKronos hírügynökség.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír