Ferenc pápa lett az Év embere

A magazin egyébként négy oldalon méltatja Ferenc pápát, akit tényleg iszonyú sokan imádnak, például az ilyen gesztusaiértFerenc pápa, "az emberek pápája" lett az Év embere 2013-ban a Time magazin szerint.

 


Az indoklás szerint a katolikus egyházfő "a lelkiismeret új hangjává vált" pápaságának kilenc hónapja alatt. "Ritkán történik meg, hogy a nemzetközi színtér egy új szereplője ilyen gyorsan ekkora figyelmet keltsen fiatalok és idősek, hívők és nem hívők körében egyaránt" - jelentette ki Nancy Gibbs, a Time főszerkesztője.
A Time internetes oldalán azt írta, hogy Ferenc pápa rövid idő alatt milliók képzeletét ragadta meg, akik már minden reményüket elveszítették az egyházban. A Vatikán üdvözölte a Time választását. Federico Lombardi szóvivő pozitív jelzésnek nevezte a döntést, amely egy olyan emberre vonatkozik, aki a mai világban spirituális és vallási értékekért száll síkra, és mélyenszántó gondolatokat fogalmaz meg a békéről és igazságosságról.
A pápa nem keresi a dicsőséget - mondta Lombardi. Az, hogy az év emberének választották, azt jelzi, hogy megértették küldetését. "A pápa természetesen örül ennek" - húzta alá a szóvivő.
Vagy épp ezért:
Egyébként közülük választották ki a pápát az Év emberének:
Asszad szír elnök
Jeff Bezos, az Amazon alapítója
Ted Cruz texasi szenátor
Miley Cyrus énekesnő
Ferenc pápa
Barack Obama
Hasszan Rouhani iráni elnök
Kathleen Sebelius amerikai egészségügyi miniszter
Edward Snowden
Edith Windsor melegjogi aktivista
2012-ben Barack Obama lett az év embere.
2011-ben a névtelen, nagybetűs Tüntetőt választotta az év emberévé a Time. A szerkesztők az „arab tavasz" és az Európát és az Egyesült Államokat is elérő tüntetések után úgy vélték, a tüntetők világszerte „újraértelmezik az emberi erőt”. A gyakran vitatott Év embere címet a magazin 1927 óta ítéli oda azoknak, akik jó vagy rossz irányban leginkább befolyásolták az adott év eseményeit.
2010-ben a Facebook alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg, egy évvel korábban pedig Ben Bernanke Fed-elnök részesült a megtiszteltetésben. 2008-ban a frissen megválasztott Barack Obama amerikai elnök már volt az év embere.
www.hir24.hu