Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Szent Csend!

 b_300_300_16777215_00_images_stories_1957769_866314760078220_7562516140629828737_o.jpg2015. április 4. – Nagyszombat, 
 

A mai napra nincs evangéliumi rész, mert nagyszombaton az ember csendben marad. Ez az az év egyetlen napja mikor  semmilyen nyilvános szertartást nem végez az egyház! Az éjféli mise kezdetéig nem szervezünk semmit, nincs semmilyen szertartás, közös imádság, megemlékezés, mindenki magában, csendben marad!! 

 
A mai ember nagyon szeret sürögni, forogni, fontoskodni! Szinte soha nem állunk meg, mikor semmit nem tudunk csinálni, akkor is szol a zene, a televízió mellett alszunk el, a rádió hangja kelt fel, zakatol az élet bennünk és körülöttünk, ezért furcsa, hogy ma nem szol hozzánk az Egyház, nincs az evangéliumnak ma üzenete hozzánk! 
 
A keresztény ember megpihenése, - úgy mond, - semmi tevése nem elvesztegetett idő! A csendnek a békés alvásnak, pihenésnek megvan a helye a szerepe az Istennel való kapcsolatunkban! Amikor mi elcsendesedünk, akkor Isten a csendben dolgozik! Ádámhoz álmában nyúlt az Úr, mikor megteremtette Évát, de a szentírás szerint szinte mindig a nyugvó emberhez szól a Teremtőnk! Józsefet is álmában bátorítja a mennyei Atya, hogy vegye feleségül Máriát és meneküljön Egyiptomba a kisdeddel! Szent Ferencet is álmában keresi fel első alkalommal az Isten és kérdi meg, hogy kinek akar dolgozni: a szolgának vagy az Úrnak? 
 
Nagyszombaton adjam át magam a szent semmittevésnek, töltsön be Isten békéje, nyugalma, "szent egykedvűsége" hagyjam, hogy az Úr építse a házat, őrizze a várat és ne én akarjak mindenkit meggyőzni, mindent megoldani, elvégezni!! Ezen a napon a csendben maradásom által dicsérem mennyei Atyámat, azzal, hogy békében maradok építeni Isten országát!!
 
A békesség Istenének szolgája, Csaba t. 
-------------------------------------------------------------
Kép: Fodor István

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Nem hiszem, hogy nagyobb esélye lenne üdvözülni egy jó, mint egy rossz családba, egy katolikus vagy egy pogány családba született gyereknek. Aki többet kapott, attól többet is vár el az Isten, és ez így igaz fordítva is. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2021. október 25. hétfő, Blanka és Bianka napja van. Holnap Dömötör napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

„Szeresd felebarátodat, mint saját magadat.”

Isten a jót szeretné nekünk, csak sajnos mi talán nem jól értelmezzük, mi a jó nekünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube