Ferenc pápa mellett a helyünk!!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Roviden_10355645_777164052316017_7041024985325640721_o.jpg2015. június 19. – Péntek


Jézus  a  hegyi  beszédben  ezt  mondta  tanítványainak:  „Ne   gyűjtsetek magatoknak kincseket  a földön,  ahol a  moly és  a rozsda megemészti,  a tolvajok meg kiássák és ellopják. Gyűjtsetek inkább kincseket a  mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda meg nem emészti, sem a tolvajok ki nem ássák és el nem lopják.  Mert ahol a kincsed  van, ott van a  szíved is. Mt 6,19-23
 
Köszönöm Ferenc pápának, hogy félrerakta a szemérmes, jámbor keresztény tapintatot, most az új enciklikája kapcsán nyíltan kimondja azt, amit minden jóérzésű ember érez! Szörnyű, de a leselejtezett emberek, nemzetek, megunt luxuscikkek hegyei, fel nem használt élelmiszerek végtelen szemétdombjává tesszük kapzsiságunkban, dölyfösségünkben, beteg igényességünkkel a földet! Olyan emberek akik talán még soha semmi jót nem tettek, egyetlen percet nem dolgoztak másért, mind rákos daganat élősködnek a földön! Dölyfös, mindent maguknak akaró emberek mérték nélkül pusztítják a földünk javait, szemérmetlenül kényük, kedvük szerint teszik tönkre az utánunk jövő generációk életterét, az egyetlen drága bolygónkat! Beteg a világ, a mohóság, a kapzsiság, a hatalomvágy mind fertőző ragály hatalmasodott el rajtunk. 
 
Mivel táplálkozunk? Sokan éheznek, és mások teljesen elvakulva olyan ételkölteményekre pazarolnak amihez se pénz, se élet nem drága. Itt Romániában is lehet vadászni a pacsirtát, mert az ínyencek azt igényelik! Bűn, igen nagy bűn ölni csak azért, hogy valami rendkívülit fogyasszunk felfuvalkodott sznobok módjára! Ruházkodásban hol a határ? Miért kell sokaknak több száz bőrcipő azért, hogy a szekrényben porosodjon? Hány állatot kell elpusztítani, hogy a gazdagok beteg gyűjtő szenvedélyükbe megcsömörüljenek? A tegnap Nagyszebenben voltam, egész nyáron egymást érik a színházi előadások! Több hektár kerthelyiség ahol minden kapható, mi szem szájnak ingere! Ez a jövő?! Fesztivál - fesztivál hátán egész Kárpát-medencében, Európában, a nagyvilágban! Vannak fiatal emberek, akik egyik rendezvényről mennek a másikra, kik a nyári vakációban ki sem pakolnak csak habzsolják nyakló nélkül az élvezeteket! A gazdagok, bűnös számítások alapján ingyen itallal, szórakozással próbálják magukhoz csábítani a fiatalokat, a fogyasztókat a hatalomért vagy még több pénzért, mert itt semmi nem jókedvről, örömről szól, csak a te szavazatodról, vagy a zsebed tartalmáról, azt szeretnék onnan kivarázsolni! 
 
Lehet, hogy a keleti kommunista társadalmak az ateizmus bűnébe süllyedtek, de talán még az is jobb volt, mind az aranyborjút, az anyagi világ bálványai előtt leborulva rothadozni! Ferenc pápa bátor enciklikáját, rövid tömör internetes üzeneteit, mint Luther Márton a reformációt elindító pontjait kihirdette, kiszegezte, de nem egy poros templom ajtajára, hanem milliók és milliók számítógépes felületére, és így eljuttatva egyetlen nap alatt hihetetlen sok keresztény és nem keresztény emberhez! Álljunk felekezettől függetlenül korunk legnagyobb prófétája mögé! Fogjunk össze és indítsunk el egy újabb, világunkat megtisztító, gyógyító, arcunkat igaz értékek felé fordító reformációt! Lépjünk ki pazarló, kapzsi, bűnös életvitelünkből és térjünk meg! Csak annyit tegyünk a tányérunkra amennyire valóban szükségünk van! Csak annyi ruhát vásároljunk, amennyit valóban használunk, és az se legyen kihívó, betegesen feltűnő, olyan anyagból, ami vérből, könnyből, mások kizsákmányolásából született! Lábunkra ne húzzunk két számmal nagyobb cipőt, mert abban csoszogva megsántulunk, és így a világunkat bebarangoló felfedező utunk csak terhek cipelése alatti görnyedező, helyben vánszorgó sántikálássá válik! Lakásunkat mérjük fel és egyszerűsítsük le, ne hivatkozzunk semmilyen kincseket- őrző, múltat- ápoló ürügyre csak azért, hogy fényűző palotákban lakhassunk, mert nem a sok négyzetméteren felhalmozott drágaságok teszik házunkat otthonná, hanem a szeretet, a jóság mely a családokat, a testvéreket egy asztalhoz ülteti! 
 
A legnagyobb bűn a közgazdászokat, a politikusokat terheli! A kereskedők csak saját hasznukat látva, világunk egyetlen mozgató erejévé a fogyasztást tették! Ebből, a kereskedők hasznához  hozzáadott árból (ÁFA Magyarországon, TVA itt Erdélyben) fakad az államok legnagyobb bevétele! A kufár kereskedők az árak feltornászásához szövetségesüké tették, a politikusokat és ezért lett korunk végzetes  jelszava: vedd meg és dobd el, mert minél többet fogyasztasz, annál jobb a gyárosoknak, a bankároknak, a kereskedőknek és a népet megvédeni hivatott politikusoknak is. Sajnos ezt a felpörgetett, bűnös kapzsiságot mi egyszerű emberek fizetjük ki őseink véráztatta földjeivel, erdeivel, a meg nem született vagy ellökött gyermekeinkkel, hatalmas adósság hegyeinkkel, rengeteg idegrendszeri és más jellegű betegséggel, idő nap előtti senyvedéssel, halállal! És mindezt miért? Hogy a gazdagoknak még több vagyonuk legyen, a hatalmasok még orcátlanabbul indítsanak szemenszedett hazugsággal  háborúkat,  hogy belőlük a hatalmas házaikban, kriptaszagú piramisokban, már életükben kiégett magányos múmiák legyenek!
 
Ferenc pápa enciklikája feltépte dohos, szemérmesen hallgató világunk ablakát, és az igazság gyógyító, friss levegőként áramlik társadalmunkba, el fog seperni remélem békés nyugalommal sok-sok vacak lim - lomot, a fényben olyan örök értékeket fogunk meglátni, melyek felé érdemes a kezünket kinyújtani! Jézus Krisztus mondta: "Azt szeretném, ha az én örömöm a ti örömötök lenne és örömötök teljes lenne!" Igen, Isten felkínálta mindannyiunknak a világot felfedező, a bölcsesség útján kibontakozó, tiszta élet örömét! Megosztotta velünk az élet adásának, annak vállalásának az apai, anyai örömét! Teremtőnk nekünk adta a becsületes alkotó munka örömét is, azt, hogy a gondolat erejével, kitartó, kemény erőfeszítéssel, bölcs mértékletességgel széppé tegyük a környezetünket, tündérkertté, Isten országává varázsoljuk otthonunkat, ezt a csodálatos földet! Igen, Isten tervét figyelve Ferenc pápa nem azt akarja, hogy szegénységbe, káoszba süllyedjen a világunk, hanem szeretne elvezetni az istengyermeki, szabad, boldog életre, oda, hogy jó testvérekként minden embernek örömteli legyen a kibontakozó létezése, a mindennapi élet!
 
A holnap a mi kezünkben van, keressünk olyan államférfiúkat, pártokat, melyek nem gazdasági növekedést hazudnak bármi áron, hanem örök értékek fényében a békés, örömteli, fenntartható élet egyszerű útján tudnak vezetni és mi bizalommal szavazzunk rájuk! Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.

Hírlevél



HTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Hitünkkel, e misztikus két karral Istent keressük, akit akár a saját, akár az egyházunk, akár a népünk legmélyebb zsákutcájában is meglelhetünk, hogy átölelhessük.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő is tanult, játszott...

Az emberséget nem úgy vette magára, mint egy álruhát, hogy aztán Fanthomasként járkáljon köztünk, hanem valóságos ember volt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube