Szent Erzsébet ereklye Erdélyben!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_DSC_1132.JPGAz irgalmasság szentévében, május 17- 30 között, Szent Erzsébet ereklyéje Erdélyben tartózkodott! A ma embere is nagyra tartja az irgalmasság szép vonását és azokat is, kik megélik mindennapjaikban ezt a szép erényt, ezt bizonyítja mindennél szebben, hogy ily rövid idő alatt 22 helységben, 22 találkozót tudtunk szervezni, mindenütt zsúfolásig telt templomokban!

 

 

Szent Erzsébetet nem a művészi vagy a tudományos eredményei tették halhatatlanná, se a vagyona vagy politikai hatalma, hanem az, hogy rá mert lépni az irgalmasság nagymesterének, Jézus Krisztusnak az útjára! Ez az út, az irgalmas szeretet útja számunkra is nyitva áll. Egészen biztos, hogy ha elindulunk ezen az úton, akkor Szent Erzsébet példájára mi is célba érünk, a mi arcunkon is felragyog megváltó Istenünk, Jézus Krisztus szép vonása! 

Gyermekvédelmi központunkban felnőtt fiatalok, összeállítottak egy rövid filmet Szent Erzsébet ereklyéjének erdélyi diadalútjáról! Szeretettel megosztom a Gyermek-Jézus Stúdió alkotását és egyben biztatlak, hogy az irgalmasság szentévében ajándékozzuk meg magunkat és környezetünket az erények királynőjével, az Irgalmas szeretettel!

Hálás szívvel köszönöm az egri érsek atyának, Dr. Ternyák Csabának, hogy elhozta személyesen Szent Erzsébet Ereklyéjét Erdély földjére!
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t.