Meghívó Jubileumi Zarándoklatra a Szent Ferenc Alapítvány Otthonaihoz

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_lelkinap16.jpg„Többen jelezték, hogy szívesen meglátogatnák gyermekvédelmi otthonainkat, ha szerveznénk egy társas utazást. A Misszió Tours vezetőjével, Budai Lászlóval egyeztettünk, és a Szt. Ferenc Alapítvány 25. jubileumi esztendejében egy nagy busz vendéget szívesen hosszan kísérnék Erdély földjén, a gyermekvédelmi otthonainkba. 

Erre az útra május elején kerülne sor. Május 2-án indulna az autóbusz Budapestről, Déván nagy szeretettel várnánk kedves vendégeinket ebéddel, szentmisével, gyerekek vidám előadásával. 
Másnap indulnánk Csíksomlyóra. Útközben megállnánk a medgyesi gyermekvédelmi központban és a keresdi lovagvárban ebédelnénk. Ezen a napon a szentmisét a segesvári kápolnában tartanánk, és a szállás Csíkszeredában lenne.
Pénteken a Szt. Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi házait látogatnánk meg, és az ottani gyerekek vezetésével kimennénk a Gyilkos-tóhoz egyet kirándulni. Esti pihenésre újból visszamennénk csíkszeredai szállásunkra. 
Innen indulnánk szombat délelőtt Csíkszentsimonba, ahol a gyerekeink lovas bemutatót tartanak. Ezután a tusnádfürdői Szt. László otthont látogatnánk meg, és a gyerekek vezetésével séta lesz a Csukás-tónál. Az esti órákban részt vennénk a csíksomlyói első szombati Mária köszöntői körmeneten. 
Vasárnap (május 6-án) indulnánk haza. Szovátát érintve Dózsa Györgyön lenne a vasárnapi szentmise. Itt költenénk az ebédünket is el, majd innen indulna vissza Budapestre az autóbusz.
Én Déván csatlakoznék a lelkigyakorlatos zarándoklathoz és nem csak az idegenvezetést vállalom Erdély földjén, hanem a  lelkigyakorlatos elmélkedéseket is, mely a Dózsa György-i szentmisével ér véget.”
Szeretettel, 
Csaba t. 
Csaba testvér vezette zarándoklat a Szent Ferenc Alapítvány erdélyi házaiba
2018. május 2-6. (5 nap/4 éj)
A zarándoklat lelki és idegenvezetője Böjte Csaba testvér lesz. Csaba testvér Déván várja a zarándokokat és egészen a vasárnapi hazaindulásig vezeti a zarándoklatot!
Utazás: autóbusszal Szállás: Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonaiban:Déva 1 éj, Csíkszereda 3 éj.
Ellátás: reggel, ebéd, vacsora
Indulás: 05:00 óra, Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Tervezett program
1. nap: Budapest - Déva
Utazás az M5-ös autópályán Erdélybe. A határátkelés után továbbutazunk Dévára, ahol felkeressük a Böjte
Csaba ferences testvér által alapított gyermekotthont. Ebéd, majd részvétel a szentmisén, amit a gyermekek
vidám előadása követ. Szállás az alapítvány vendégházában, 2-3- 4-6- 7-8- 10 ágyas szobákban, közös fürdővel,
esetenként emeletes ágyakkal, majd vacsora.
2. nap: Déva – Medgyes – Keresd – Segesvár - Csíkszereda
Reggeli után folytatjuk zarándokutunkat Medgyes érintésével (látogatás helyi gyermekvédelmi központban).
Ebéd a keresdi lovagvárban. Szentmise a segesvári kápolnában. Szállás elfoglalása az alapítvány vendégházában Csíkszeredán 2-4 ágyas szobákban (3 éj) és vacsora az alapítvány gyerekotthonában (Csíksomlyón).
3. nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Csíkszereda
Reggel a Gyergyói-medencébe utazunk. Gyergyószentmiklós gyermekotthonainak meglátogatása. Az ottani gyerekek vezetésével kirándulás a Gyilkos-tóhoz. Ebéd a gyergyószárhegyi gyerekotthonban. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora Csíksomlyón.
4. nap:Csíkszentsimon – Tusnádfürdő - Csíksomlyó
Reggeli után utazás Csíkszentsimonba, ahol a gyerekek lovasbemutatót tartanak, ezt követően ebéd. Utána a tusnádfürdői Szent László otthon meglátogatása következik. A gyerekek vezetésével séta a Csukás-tónál.
Folytatjuk zarándokutunkat Csíksomlyóra, a székely nép legnagyobb búcsújáró helyére. A barokk kegytemplomban őrzik a ferencesek a csodatevő Boldogasszony ötszáz éves szobrát. A világ legnagyobb kegyszobra a napba öltözött Asszonyt ábrázolja, számos csoda és csodás gyógyulás köthető hozzá. Séta a kolostorban, szabadprogram. Részt veszünk az elsőszombati Mária köszöntőn: rózsafüzér, szentmise, majd gyertyás körmenet a templom előtti téren. Vacsora Csíksomlyón majd visszautazás a szálláshelyre.
5. nap:Szováta – Dózsa György – Budapest
Hazaindulás .Szovátán megálló a helyi gyermekotthonnál. Majd továbbutazás és szentmise Dózsa Györgyön.
Ebéd után elköszönés Csaba testvértől. Hazautazás. Határátlépés: Bors/Ártánd.Rövid pihenő Berettyóújfaluban, a Móló Panziónál. Várható megérkezés Budapestre a késő esti órákban.
Autóbusz költség: 26.900 Ft/fő. Tartalmazza az utazás költségét, gépkocsivezetők napidíját, valamint az útdíjakat és az esetleges pakolási díjakat is.
Szállás étkezéssel: 28.000 Ft/fő
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele.
Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/fő 80 éves korig.
Jelentkezés: Misszió Tours Utazási Irodánál. +36 20 565 3258,
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 22. szerda, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube