Meghívó Jubileumi Zarándoklatra a Szent Ferenc Alapítvány Otthonaihoz

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_lelkinap16.jpg„Többen jelezték, hogy szívesen meglátogatnák gyermekvédelmi otthonainkat, ha szerveznénk egy társas utazást. A Misszió Tours vezetőjével, Budai Lászlóval egyeztettünk, és a Szt. Ferenc Alapítvány 25. jubileumi esztendejében egy nagy busz vendéget szívesen hosszan kísérnék Erdély földjén, a gyermekvédelmi otthonainkba. 

Erre az útra május elején kerülne sor. Május 2-án indulna az autóbusz Budapestről, Déván nagy szeretettel várnánk kedves vendégeinket ebéddel, szentmisével, gyerekek vidám előadásával. 
Másnap indulnánk Csíksomlyóra. Útközben megállnánk a medgyesi gyermekvédelmi központban és a keresdi lovagvárban ebédelnénk. Ezen a napon a szentmisét a segesvári kápolnában tartanánk, és a szállás Csíkszeredában lenne.
Pénteken a Szt. Ferenc Alapítvány gyergyószentmiklósi házait látogatnánk meg, és az ottani gyerekek vezetésével kimennénk a Gyilkos-tóhoz egyet kirándulni. Esti pihenésre újból visszamennénk csíkszeredai szállásunkra. 
Innen indulnánk szombat délelőtt Csíkszentsimonba, ahol a gyerekeink lovas bemutatót tartanak. Ezután a tusnádfürdői Szt. László otthont látogatnánk meg, és a gyerekek vezetésével séta lesz a Csukás-tónál. Az esti órákban részt vennénk a csíksomlyói első szombati Mária köszöntői körmeneten. 
Vasárnap (május 6-án) indulnánk haza. Szovátát érintve Dózsa Györgyön lenne a vasárnapi szentmise. Itt költenénk az ebédünket is el, majd innen indulna vissza Budapestre az autóbusz.
Én Déván csatlakoznék a lelkigyakorlatos zarándoklathoz és nem csak az idegenvezetést vállalom Erdély földjén, hanem a  lelkigyakorlatos elmélkedéseket is, mely a Dózsa György-i szentmisével ér véget.”
Szeretettel, 
Csaba t. 
Csaba testvér vezette zarándoklat a Szent Ferenc Alapítvány erdélyi házaiba
2018. május 2-6. (5 nap/4 éj)
A zarándoklat lelki és idegenvezetője Böjte Csaba testvér lesz. Csaba testvér Déván várja a zarándokokat és egészen a vasárnapi hazaindulásig vezeti a zarándoklatot!
Utazás: autóbusszal Szállás: Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonaiban:Déva 1 éj, Csíkszereda 3 éj.
Ellátás: reggel, ebéd, vacsora
Indulás: 05:00 óra, Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló
Tervezett program
1. nap: Budapest - Déva
Utazás az M5-ös autópályán Erdélybe. A határátkelés után továbbutazunk Dévára, ahol felkeressük a Böjte
Csaba ferences testvér által alapított gyermekotthont. Ebéd, majd részvétel a szentmisén, amit a gyermekek
vidám előadása követ. Szállás az alapítvány vendégházában, 2-3- 4-6- 7-8- 10 ágyas szobákban, közös fürdővel,
esetenként emeletes ágyakkal, majd vacsora.
2. nap: Déva – Medgyes – Keresd – Segesvár - Csíkszereda
Reggeli után folytatjuk zarándokutunkat Medgyes érintésével (látogatás helyi gyermekvédelmi központban).
Ebéd a keresdi lovagvárban. Szentmise a segesvári kápolnában. Szállás elfoglalása az alapítvány vendégházában Csíkszeredán 2-4 ágyas szobákban (3 éj) és vacsora az alapítvány gyerekotthonában (Csíksomlyón).
3. nap: Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Csíkszereda
Reggel a Gyergyói-medencébe utazunk. Gyergyószentmiklós gyermekotthonainak meglátogatása. Az ottani gyerekek vezetésével kirándulás a Gyilkos-tóhoz. Ebéd a gyergyószárhegyi gyerekotthonban. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora Csíksomlyón.
4. nap:Csíkszentsimon – Tusnádfürdő - Csíksomlyó
Reggeli után utazás Csíkszentsimonba, ahol a gyerekek lovasbemutatót tartanak, ezt követően ebéd. Utána a tusnádfürdői Szent László otthon meglátogatása következik. A gyerekek vezetésével séta a Csukás-tónál.
Folytatjuk zarándokutunkat Csíksomlyóra, a székely nép legnagyobb búcsújáró helyére. A barokk kegytemplomban őrzik a ferencesek a csodatevő Boldogasszony ötszáz éves szobrát. A világ legnagyobb kegyszobra a napba öltözött Asszonyt ábrázolja, számos csoda és csodás gyógyulás köthető hozzá. Séta a kolostorban, szabadprogram. Részt veszünk az elsőszombati Mária köszöntőn: rózsafüzér, szentmise, majd gyertyás körmenet a templom előtti téren. Vacsora Csíksomlyón majd visszautazás a szálláshelyre.
5. nap:Szováta – Dózsa György – Budapest
Hazaindulás .Szovátán megálló a helyi gyermekotthonnál. Majd továbbutazás és szentmise Dózsa Györgyön.
Ebéd után elköszönés Csaba testvértől. Hazautazás. Határátlépés: Bors/Ártánd.Rövid pihenő Berettyóújfaluban, a Móló Panziónál. Várható megérkezés Budapestre a késő esti órákban.
Autóbusz költség: 26.900 Ft/fő. Tartalmazza az utazás költségét, gépkocsivezetők napidíját, valamint az útdíjakat és az esetleges pakolási díjakat is.
Szállás étkezéssel: 28.000 Ft/fő
Külön fizetendő az utasbiztosítás (baleset, betegség, poggyász), mely az utazáson való részvétel feltétele.
Irodánk által ajánlott csoportos utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/fő 80 éves korig.
Jelentkezés: Misszió Tours Utazási Irodánál. +36 20 565 3258,
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A tökéletes szeretetet keressük sóvárogva ezen a földön, de ember soha nem tudja teljesen betölteni a vágyainkat. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 6. csütörtök, Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A szeretetparancs

Jézusnak egyetlen parancsa van, a szeretetparancs.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube