Csíkszeredára érkezett a dévai Kolostori Kölyökszínház előadása

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_vlcsnap-error501.pngA Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei 2 évvel ezelőtt alapították meg Kolostori Kölyökszínház névvel színjátszó körüket Déván, akik az idei adventre Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novellájával készültek. Pál Éva nevelő irányításával a novellához saját válogatású dalokat tanultak be, mellyel kiegészítették az eredeti szöveget.

Az egyedi színdarab járt már többek között Tusnádfürdőn, Székelyudvarhelyen, Zeteváralján, Gyergyószárhegyen, és tegnap este Hargita Megye Önkormányzati Hivatalának meghívására érkeztek Csíkszeredába.
A színdarabot követően az alapítványhoz tartozó csíksomlyói Szent István Otthon kórusa adott elő egy nem hagyományos adventi dalcsokrot. Székely népviseletbe öltözve énekeltek angol, ukrán, orosz, román és magyar ünnepi énekeket. A nem mindennapi muzikális kavalkád hátterében Dávid Mozgova Mária, az alapítvány orosz származású, de Székelyföldre házasodott önkéntese áll, aki meg akarta mutatni a gyermekeknek és a közönségnek is ugyanannak az ünnepnek a kulturális sokszínűségét.
A gyermekek ezzel szeretnék megköszönni a Hargita megyei embereknek az egész éves lelki és anyagi támogatásukat, mely évről-évre szükséges ahhoz, hogy követhessék és megvalósíthassák álmaikat.
Böjte Csaba testvér, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az adventi időszakban a reményről, az álmaink beteljesítéséről beszélt: „Jézus Krisztus karácsony éjszakáján mert közénk jönni, és nem fordult hátra a fogadtatás láttán, hanem hitt benne, hogy az emberiség képes lesz megtanulni a szeretet parancsát.
Ha ő hitt bennünk, akkor nekünk is bíznunk kell egymásban.”
A szeretetteljes meghívás és a méltó helyszín biztosítása mellett az önkormányzat dolgozói személyesen is kitettek magukért: az előadó előtti folyosón az asztalok megteltek saját sütésű süteményeikkel.
Írta: Sáhó Eszter
Fénykép: Lambert Iván
Gyermek Jézus Stúdió, Déva
2018.12.20.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Az életünket nem arra kaptuk, hogy reggeltől estig a tükör előtt pattanásainkkal bíbelődjünk, hanem arra, hogy szeressünk, alkossunk, teremtsünk, hogy éljük az életünket. Ilyen értelemben persze meg kell néznünk egy-egy munkánk gyümölcsét, következményeit, és a pelyvát a bűnbánat szelében el kell távolítanunk az érett, ép, egészséges búzaszemek közül, de tudnunk kell, hogy életünk munkáját nem abból fogják megítélni, hogy hány könnycseppet ejtettünk a hibáink miatt, hanem hány ép, egészséges búzaszemet tudtunk teremni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 29. szerda, Adél napja van. Holnap Martina és Gerda napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Mit csinál az Isten? 6/7

Ő nagyobb árat fizetett értük, mint én. Azóta bennem van, hogy Ő a jó pásztor, és én vagyok a pulikutya.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube