A szeretet a kabát!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_0537.JPGA dévai Kolostori Kölyökszínház tagjai dal- és verscsokorral lepték meg Mátraverebély-Szentkúton Csaba testvér három napos lelkigyakorlatának résztvevőit.

Páll Éva nevelő - akinek a segítségével készülnek a gyerekek előadásról előadásra - elmondta, hogy most nem egy konkrét darabbal készültek. A karácsonyi turné után – ahol Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című novelláját adták elő – úgy gondolták, a lelkigyakorlat jó lehetőség lenne arra, hogy kicsit személyesebb, közvetlenebb módon bemutassák, hogy kik is ők, honnan jönnek és miről álmodnak.
A meglepetés vendégek külön-külön bemutatkoztak, és nyílt szívvel, őszintén mesélték el az alapítvány előtti életüket, és azt, hogy azóta hol tartanak. Mindegyikük iskolába jár, halad az érettségi vizsga felé és tervez: turizmus, vendéglátás, színészet, zenélés – csak néhány az általuk említett álmok közül.
Csaba testvér elmondta, hogy minden egyes gyerek története a szeretet diadalma a józan ész felett!
Arra buzdított mindenkit, hogy a szeretetről ne mondjunk le soha, mert ha arról lemondunk, magának az Istennek fordítunk hátat!
A gyerekek a személyes történetükhöz kapcsolódóan válogatták ki az általuk aztán előadott verset vagy dalt. Így került terítékre Benedek Elek, Kányádi Sándor, Szarka Tamás vagy éppen az ABBA!
Balázs Fecó Ártatlan világ című dala vitte el a pálmát, mellyel a gyerekek könnyet csaltak mindenki szemébe. Azt mondják, ez a dal olyan, mintha magukról a kolostori gyerekekről szólna… mert hogy ők is néha:
„Kicsi ördögök és rosszak, mint a tűz,
De csak addig, amíg közéjük nem ülsz,
Közelről már másképp látszik és mindegyikük szép.
És mindegyikük egyformán a tiéd.”
2019.01.12.
Sáhó Eszter
Gyermek Jézus Stúdió
Dévai Szent Ferenc Alapítvány

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Ha az ember a gyónásban csak élményt, emberi kielégülést keres, vagy ha lelki vezetés helyett lelki fecsegést szeretne kapni, könnyen csalódhat.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2020. január 18. szombat, Piroska napja van. Holnap Sára és Márió napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 2/4

Haladó, humanitárius tanokat hirdet: minden ember Isten teremtménye, bármely népcsoporthoz tartozik is (hisz sokakat megbélyegeztek, alacsonyabb rendűnek tartottak), sőt még a rabszolgák is, akikkel gyakran rosszabbul bántak, mint az állatokkal.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube