Megnyomtuk az újratervezés gombot lelkünk GPS-én

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_DSCN9698k.jpgA tavaszi megújulás jegyében Csaba testvér „életrendezés” lelkigyakorlatot tartott március 15-17 között Déván.

Az első napon gyalogosan elzarándokoltunk Ópálosról Világosra, az 1849. augusztus 13-i fegyverletétel helyszínére. Imáinkat, énekeinket a szabadságharc hőseiért ajánlottuk fel, de közben azon is elgondolkodtunk, melyek azok a testi vagy lelki béklyóink, melyek nem engednek bennünket szabadon élni! Szent László szavai bátorítottak bennünket ezen a belső lelki úton, melynek a vége reményeink szerint földi feladatunk beteljesítése, álmaink megélése Isten akarata szerint.
A másnap nagytakarítással kezdődött, elsőként külső környezetünkben. Lambert Iván előadást tartott azokról a szeméthegyekről, melyeket mi, emberek csak az elmúlt száz évben (!) – mióta a műanyaggyártás elkezdődött – felhalmoztunk, és igazából egyelőre nem nagyon tudunk velük mit kezdeni. Bedobjuk az óceánokba, mert hogy ott nem látszik, vagy elföldeljük, és szép virágokat ültetünk a tetejére. Ideig-óráig oldjuk meg csak a problémát, mely egyre halmozódik.
Csaba testvér elmélkedései mindeközben ráirányították figyelmünket, hogy életünkben is vannak ilyen „elföldelt” vagy messzire dobott problémák, melyek nem engedik, hogy tisztán és szabadon hozhassuk meg a jelenben döntéseinket. Csaba testvér szavai arra buzdítottak, hogy a múltban hozott rossz döntéseinket, hibás lépéseinket ne abszolutizáljuk, mert ezzel engedjük, hogy a gonosz lélek ezekkel azonosítson bennünket! Ha ez megtörténik, az lehúz, és elhiteti velünk, hogy nem vagyunk képesek jobbakká válni, megváltozni!
Aki nem tudott részt venni ezen a tavaszi „nagytakarításon”, vagy folytatni szeretné azt, őket szeretettel várjuk húsvéti lelkigyakorlatunkra, melyet hamarosan meghirdetünk!
Addig is a nagyböjtben, ahogy a Mennyei Atya kivitte Fiát a pusztába, merjünk mi is szembenézni kísértéseinkkel!
11. hét: A mennyei atya kivisz a pusztába
2019.03.18.
Sáhó Eszter
Gyermek Jézus Stúdió
Dévai Szent Ferenc Alapítvány

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Szent Péter volt az első pápa, az összes többi az ő utóda. Nem nagyképűség vagy beképzeltség, hanem a kétezer éves hagyomány ad alapot nekünk arra, hogy elhiggyük, elfogadjuk, hogy anyánk, a Katolikus Egyház krisztusi alapítású, és ez a hit minket boldoggá tesz, erőt ad, segít, hogy Isten mellett döntsünk. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. december 6. péntek, Miklós napja van. Holnap Ambrus napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Elérkezik az óra

Aki két, szabad szemmel nem látható sejtből az anyaméhben az emberi testet összerakja, elég bölcs ahhoz, hogy ezt a kérdést is megoldja.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube