Böjte Csaba a Domus Pacisban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_vajdasag_Bojte-Csaba19.jpgBöjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója volt ma a vendége a horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos háznak. Harmath Károly ferences rendi szerzetes, a lelkigyakorlatos és közösségi ház alapítója üdvözölte és vezette fel a rendezvényt.

Csaba testvér látogatása nagy érdeklődést keltett, mintegy négyszázan gyűltek egybe a 15 órától megtartott előadásán. Abból indult ki, hogy az Úristen örömét leli a teremtményében, jó elképzelni a képet, amint gyönyörködik benne. És különben is jó elképzelni, szinte kézzel foghatóan, képszerűen egy-egy bibliai történetet, amint baktatnak az úton, körülülik az asztalt, szemlélődnek, elmélkednek.
Az előadás vezérfonala a gyönyörködő szeretet volt, már ennek hallatán is mosolyognia kell az embernek. Merthogy a gyönyörködő szeretet megszépít, kibontakoztat, amikor a másik szemében látjuk, szeretve, szépnek, jónak érezzük magunkat. Bizalommal, hittel tekintünk egymásra, az életre, szülőföldünkre, a holnapra, a közös jövőre. Merjük hát kimutatni az egymás iránti szeretetünket. S ha azt vesszük, hogy az élet a semmiből a végtelen felé vezető út, állandó növekedést, kibontakozást, újabb feladatokat jelent, ne ijedjünk meg tőlük. Mert Isten nem utópiát kergettet velünk, amikor a Miatyánkban azt mondjuk: Jöjjön el a te országod.
Hetven éve még börtönbe vetették Márton Áron püspököt, az idén a pápa eljött Csíksomlyóra. Tehát változik a világ, szépül, ezt kell látni. Bízni az Istenünkben – ezek köré a gondolatok köré épült Csaba testvér előadása, melyben szokásához híven sok-sok szomorú és/vagy megnevettető esetet elevenített fel az árva gyerekeket felkaroló missziójának kezdeteitől eltelt időszakból. A hallgatóság mondhatni lélegzetvisszafojtva leste szavait.
A Domus Pacis udvarán, a természet templomában 16 órától szentmise következett, majd Csaba testvérrel kötetlen közös és egyéni beszélgetéseket lehetett folytatni. Dedikálta a helyszínen kapható könyveit és nyilatkozott a sajtó képviselőinek.
Pálics Márta
www.vajma.info

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Valljuk be őszintén, az egyház tanítása sokak számára kellemetlen és kényelmetlen, mert arról szól, hogy térjünk le az önzés útjáról és válasszuk a szeretetet. Az ilyen szavak sokak fülét nem csiklandozzák, sőt haragra gerjesztik. Jézus szavait sem mindenki fogadta kitörő lelkesedéssel.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. április 6. hétfő, Vilmos és Bíborka napja van. Holnap Herman napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Örömét leli a földi életben

Mielőtt rátérnénk a Hiszekegy következő pontjára, Krisztus szenvedésére, jó lenne arról a közel harminc évről is beszélni, amelyekről az evangéliumok hallgatnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube