Böjte Csaba a Domus Pacisban

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_vajdasag_Bojte-Csaba19.jpgBöjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója volt ma a vendége a horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos háznak. Harmath Károly ferences rendi szerzetes, a lelkigyakorlatos és közösségi ház alapítója üdvözölte és vezette fel a rendezvényt.

Csaba testvér látogatása nagy érdeklődést keltett, mintegy négyszázan gyűltek egybe a 15 órától megtartott előadásán. Abból indult ki, hogy az Úristen örömét leli a teremtményében, jó elképzelni a képet, amint gyönyörködik benne. És különben is jó elképzelni, szinte kézzel foghatóan, képszerűen egy-egy bibliai történetet, amint baktatnak az úton, körülülik az asztalt, szemlélődnek, elmélkednek.
Az előadás vezérfonala a gyönyörködő szeretet volt, már ennek hallatán is mosolyognia kell az embernek. Merthogy a gyönyörködő szeretet megszépít, kibontakoztat, amikor a másik szemében látjuk, szeretve, szépnek, jónak érezzük magunkat. Bizalommal, hittel tekintünk egymásra, az életre, szülőföldünkre, a holnapra, a közös jövőre. Merjük hát kimutatni az egymás iránti szeretetünket. S ha azt vesszük, hogy az élet a semmiből a végtelen felé vezető út, állandó növekedést, kibontakozást, újabb feladatokat jelent, ne ijedjünk meg tőlük. Mert Isten nem utópiát kergettet velünk, amikor a Miatyánkban azt mondjuk: Jöjjön el a te országod.
Hetven éve még börtönbe vetették Márton Áron püspököt, az idén a pápa eljött Csíksomlyóra. Tehát változik a világ, szépül, ezt kell látni. Bízni az Istenünkben – ezek köré a gondolatok köré épült Csaba testvér előadása, melyben szokásához híven sok-sok szomorú és/vagy megnevettető esetet elevenített fel az árva gyerekeket felkaroló missziójának kezdeteitől eltelt időszakból. A hallgatóság mondhatni lélegzetvisszafojtva leste szavait.
A Domus Pacis udvarán, a természet templomában 16 órától szentmise következett, majd Csaba testvérrel kötetlen közös és egyéni beszélgetéseket lehetett folytatni. Dedikálta a helyszínen kapható könyveit és nyilatkozott a sajtó képviselőinek.
Pálics Márta
www.vajma.info

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. július 9. csütörtök, Lukrécia napja van. Holnap Amália napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gondoljunk...

Gondoljunk az egyházüldözésekre, amikor vadállatokkal tépették szét őket, máglyán égették el, csonkították meg a katolikusok millióit, akik a pogányok vagy a más vallásúak hitét nem vették át.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube