Angyalok gondoskodnak Böjte Csaba árváiról

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_ErsekAngya21.jpgBöjte Csaba árvái a karácsonyi angyaltól kívánhatnak ajándékot, levélben. Különleges alkalom ez, az angyal válaszol is a gyerekeknek és teljesíti álmaikat: 17 éve az „Angyaljárás” teszi felejthetetlen élménnyé a karácsonyi ajándékbontást a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyerekei számára. Idén is több mint ezren kapnak ajándékot – nyilatkozta a hirado.hu-nak Dr. Érsek Emese bíró, az „Angyaljárás” megálmodója, a program önkéntes koordinátora.

A gyerekek levélben kérhetnek ajándékot az angyaltól. Már novemberben megfogalmazzák három kívánságukat. A karácsonyi angyal pedig a háromból legalább az egyet teljesít, de sokszor mind a hármat.
Az utóbbi hetekben rengeteg jóakaratú ember segített, hogy a Szent Ferenc Alapítványnál nevelkedő gyermekek számára igazán örömteli lehessen az ünnep. Dr. Érsek Emese bíró, az „Angyaljárás” megálmodója tizenhét éve koordinálja az angyalok munkáját. Gyerekkori élménye alapján kezdeményezte az ajándékozást.
Idén három kamion indult útnak két nagyobb és egy kisebb, 80 raklapnyi csomag a gyermekek és segítőik ajándékaival, tele szeretettel. Hogy időben megérkezzenek az ajándékok az alapítvány otthonaiba, 34 különböző helyszínre, komoly logisztikai munka előzi meg, hiszen a tét nagy, az angyalok nem hibázhatnak, egy gyermeket sem hagyhatnak cserben. Az indulás előtti pillanatban jártunk az „Angyaljárást” segítő Waberer’s raktárában.
www.hirado.hu
Fellegi Kató barátnőmmel 17 éve együtt indítottuk útra a kezdeményezést, az ő csodálatosan megfogalmazott gondolataival és a híradó.hu oldalon ma délelőtt címlapon megjelenő kisfilmmel köszönöm meg minden Angyalunk jóságát és kívánok Áldott Boldog Karácsonyt 
,,…elindultak az angyalkás csomagok Csaba Testvér házai felé. Mondhatnám, hogy 17 éve így megy ez, de mit jelent az a 17 év? A számot értem, az elmúlt éveket szívemben, lelkemben őrzöm. Mégis ha az angyalkás programra gondolok, valami sokkal többet jelent nekem éveknél. Olyan folyamatokat indított el, ami már rég nincs földi irányítás alatt. Ha csak a tényeket vesszük, már az is jól hangzik: egy kisgyerek levelet ír, egy ismeretlen a vágyakat becsomagolja. A csomag megérkezik, a gyerek örül. Ez jó. De van ebben valami sokkal mélyebb, valami láthatatlan aranyszál, ami összeköti a szereplőket. A zajos nagyvárosban nyílik az iroda ajtaja. Én kapok egy csomagot, ők kapnak egy levelet. Ha a csomagokra nézek , azt látom, hogy szépek. De mitől szépek ennyire? Szinte világítanak. Látom az ezzel töltött időt: hétvégék, boltok, rohangálás.... törődés. Törődés egy kisgyerekkel, akivel még sosem találkoztak az angyalok, mégis fontos nekik, hogy ez a csomag valódi örömöt okozzon. Fontos megállni egy pillanatra és nagy szeretettel összeállítani egy csomagot, hiszen jót tenni, jó. Talán ettől világít, hogy a szívük melege is benne van.
És hát a másik oldal: amikor a gyerekek kibontják az ajándékot, örülnek a babának, a kis autónak és az édességnek is. Aztán rám néznek, és abban a tekintetben van valami megfoghatatlanul finom, érzékeny és védtelen pillanat. Halkan dobban a szív, nem csörög a papír. Ebben a csendben a csillogó szemek azt mondják: engem valaki szeret. Valakinek fontos vagyok. Látod, valaki azt rakta a csomagba, amit kértem. Hát persze, hogy csak egy angyal lehetett. 
És ott, a messzi, hólepte zsákfalu sötét utcájának végében fény gyúl. Szemekben, szívekben, lelkekben. Mert az a szeretetcsóva, ami elindult a csomagokkal, nem hűlt ki útközben, megérkezett. Ugyan vitt ajándékot is, de volt még egy üzenete a gyerekek számára: Szerethető vagy!
Ettől dübörög ez a program ennyi sok éve. Szükség van rá. Láthatatlan aranyszálakon folyik az élet háztól házig, lélektől lélekig. És tényleg. S bár voltak akik szidták, nem értették vagy egyszerűen csak lenyúlták az ötletet, egy dolgot nem tudtak soha: megrengetni. Azért, mert a csendben fénylő szeretetre szükségünk van; a tömött villamoson éppúgy, mint egy lovaskocsi platóján. 
Ilyen megérintő, csendes, aranyfonalas adventet kívánok mindenkinek, kiváltképp, az angyaloknak. ’’ Fellegi Kató írása