Meghívó az Úz völgyében!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_imakez.jpgKedves békeszerető testvéreim!

Gyermekeket nevelünk és tudjuk, hogy egyetlen gyermek felneveléséhez milyen sok idő, energia, törődés kell, és akkor azt látjuk, hogy a világ megannyi háborújában milyen esztelenül gyilkolják le a fiatalokat! Ki tudná megmondani, hogy hány árva gyermek, özvegyasszony, gyermekét kereső édesanya sírva átkozza a háborúkat kirobbantó, azokat drága fegyverekkel ellátó hatalmakat? Szörnyű tehetetlenül nézni estéről - estére a szomorú híreket. 

Mit tehetünk? Imádkozunk az áldott békéért! De olyan kicsiknek, gyengéknek érezzük magunkat, ezért segítséget kérünk. November van, anyánk az Egyház a halottainkra irányítja a figyelmünket! Úgy döntöttünk, hogy most november 11-én felkeressük az Úz völgyi magyar, román, orosz, német katonák sírjait és közbenjárásukat kérjük a gyilkos háború megfékezéséhez! Ők is a háború áldozatai, egészen biztos, hogy mellénk állnak és segítenek megvédeni és megőrizni az áldott békét!
E szép szombaton, - reméljük jó idő lesz - találkozunk 08.00 órakor a Csíksomlyón  a Szent István háznál, 08.30-kór  a szentsimoni otthonnál. Innen indulunk fel Csínodra és onnan az Úz völgyébe. Válogatás nélkül felkeressük az itt nyugvó katonák sírjait és a Szentek Egységének a nevében kérni fogjuk jóságos közbenjárásukat, a béke királynője, az árvák édesanyja Mária vezetésével az áldott békéért! Imádkozunk, hogy ne haljon meg több katona és civil, fiatal és idős gyilkos háborúban! 
Szeretettel várunk, 
Csaba t.