III. Szeretet Napok Győrben a dévai árvákért

Jótékonysági bál, művészeti árverés, jótékonysági hangerseny, szabadtéri fesztivál a Győri Egyházmegyei Hivatal szervezésében. Immáron harmadik esztendeje kerül megrendezésre ez az esemény, amelyre szeretettel várnak mindenkit a szervezők. Ezen a jóhangulatú rendezvénysorozaton minden segíteni szándékozó megtalálja a találkozás örömét és a számára legkedvesebb támogatási formát.

 III. Szeretet Napok Győrben a dévai árvákért

Az idei programot is úgy állították össze a szervezők, hogy minél többen csatlakozhassanak a jótékony akcióhoz. Így például a gyermekek otthonukba fogadásával, a rendezvényeken való részvétellel, műtárgyak és tombola felajánlással, szponzorálással.

A program az alábbiak szerint alakul:

Április 21. csütörtök:

A dévai gyermekek és kísérőik érkezése a koradélutáni órákban. (kb. 45 fő) Érkezés a püspökségre. Az Apor teremben a megyéspüspök fogadja a vendégeket. Köszöntő, majd hűsítővel, virslivel, süteménnyel kínáljuk őket. Ezután a gyermekek „szétosztása”, vagyis elszállásolása családoknál.

Április 22. péntek, 19 óra:

A Szeretet Napok megnyitója jótékonysági hangverseny keretében a győri Bazilikában.  Megnyitó: dr. Pápai Lajos. Fellépnek a Liszt Ferenc Zeneiskola tanárai és növendékei, valamint a dévaiak. (kb. 60 perc) Jegyek 600 forintos áron elővételben és a helyszínen kaphatók.

Április 23. szombat, 19 óra: 

Jótékonysági bál és művészeti árverés a Rába Hotelban. (A bál védnöke: Juhász Judit) Jegyek elővételben március 21-től kaphatók 6000 forintért. Zene: Kistemplomos Lovagok Zenekara - Budapest.(tánczene és rock) Műsorvezetők: Magyar Rádió munkatársai

Április 24. vasárnap, 10-17 óráig:

Szabadtéri kulturális és gasztronómiai fesztivál a Széchenyi téren. A színpadon folyamatosan követik egymást az előadók. A mai napig Ferencz Éva énekművész, Benkóczy Zoltán színművész, Derzsi György és társai (A három ifjú magyar tenor) Giovannini Kornél bábművész, és Szandi jelezte részvételét. Fellépnek még a komáromi Szent Imre Katolikus Iskola diákjai, valamint a dévai gyerekek. Koncertet ad a Kistemplomos Lovagok Zenekara. Lesz játszóház gyermekeknek, valamint gasztronómiai vetélkedő és misebor-kóstolási lehetőség. Műsorvezetők: Magyar Rádió munkatársai.

A bevételt híres győri vendéglősök faházakban árult ételei, a város plébániáinak felhívására háziasszonyok által sütött süteményei, a város cukrászatainak édességei biztosítják.

A süteményeket dr. Pápai Lajos püspök árulja, misebor kóstolót Papp Endrétől, a Kossuth Rádió műsorvezető-szerkesztőjétől lehet kérni.

18 órakor a bazilikában hálaadó püspöki szentmisével zárul a Szeretet Napok programja.

Az eseménysorozat mindhárom napján jelen lesz Böjte Csaba testvér is.

Rendezvények médiatámogatója 2005-ben a Magyar Rádió. (MR)

EGYHÁZMEGYEI HIVATAL, H-9021 Győr, Káptalandomb 5/b.

Tel.: (36)-96/550-740, Fax: (36)-96/550-741e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás: Győri Egyházmegyei Hivatal