Böjte Csaba Pécsett - szentmise és rockoratórium

ImageBöjte Csaba ferences szerzetes mutat be szentmisét a pécsi Piusz-templomban június 5-én, szombaton 18.30-kor. Ezt követően a Hiszek a romokon rockoperát adja elő a Mustármag Együttes. Az előadásra a belépés díjtalan, adományokat a dévai gyermekek javára elfogadnak.

 

 

 

Az Erdélyi (ma Gyulafehérvári) Egyházmegye – csakúgy mint a Pécsi – tavaly ünnepelte alapításának 1000. évfordulóját. Erre az alkalomra írta Gyárfás Levente és Csiszér László a Hiszek a Romokon című rockoratóriumot. Az ősbemutató Marosvásárhelyen volt 2009 márciusában, ezt követően Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nyárádszeredában, Kézdivásárhelyen, Gyergyószentmiklóson és Gyergyóalfaluban is bemutatták.

Előadók: a Mustármag Ének-együttes. Szólisták: Nyisztor Ilona, Madaras Ildikó, Mezei Ildikó, Boros Emese, Csiszér László, Fülöp Csongor István, Mészáros Lehel, Sebestyén Péter.
A rockoratórium a Mustármag megújulás-szolgálat része, amely zeneműveken keresztül próbálja Isten üzenetét elvinni az érdeklődőkhöz (Magyar Mise, Magnificat, Te Deum). A „Hiszek a romokon” rockoratórium kerettörténete: a csíki hegyekben, a Szép-havason, a Szent László-kápolna romjainál gyülekeznek a Csíksomlyóra menő zarándokok. Az éjszaka folyamán virrasztanak és visszaemlékeznek az elmúlt ezer esztendőre, majd ellene mondanak mindannak, ami jelenleg lelkileg-testileg pusztítja a személyt, a családot, a közösséget, szülőföldet, végül hitvallást tesznek az evangéliumi és nemzeti értékek mellett.
Pécsi Egyházmegye/Magyar Kurír