Beszámoló - szeptember 23-24.

ImageIstennek hála a hétvégei rendezvények is szépen sikerültek, amint a honlapunkon lévő képek is igazolnak.

 

  

Kedves Testvérek!

Istennek hála a hétvégei rendezvények is szépen sikerültek, amint a honlapunkon lévő képek is igazolnak.

Szombat délelőtt megünnepeltük Antal atya 65 éves, papi jubileumát, a "vasmisét". Én csak alázattal meghajolni tudok e német magyar szakos paptanár előtt, ki szellemi frissességében, a maga által írott versben adott hálát a jó Istennek mindazokért a kegyelmekért, melyeket hosszú élete során kapott. Én, mint Szászvárosi plébános, gyermekvédelmi munkámat azért tudom végezni, mert ez a nagyszerű ember folyamatosan helyettesít, hisz ahogy ő maga mondta, munkám iránti tiszteletből ott hagyta békés aradi otthonát, és beköltözött a szászvárosi Szent Erzsébet otthonba, hogy a gyermekvédelmi központunk legfiatalabb tagja legyen. Mindenért, amit tőle kaptam, kaptunk, a sok-sok gyermekünk nevében köszöntöm, és kívánok neki sok boldog esztendőt. Isten áldja meg a mi kedves Antal atyánkat.

Szombat délután a dévai házunkat meglátogatta kb. 350 motoros. Úgy gondolom, hogy nem csak pénzbeli, anyagi ajándékot hoztak, amit hálás szeretettel köszönünk, hanem ők maguk is ajándékok voltak, óriási erő áradt szelíd jóságukból. Azzal, hogy motorjaikra felültették gyermekeinket, munkatársaimat, nagy örömet okoztak. Néztem az egyik hajdani kis koldusgyereket, ahogy befészkelte magát a hatalmas motor tulajdonosának az ölébe, aki óvó szeretettel átölelte, és elindult kis védencével, hogy megajándékozza a száguldás örömével. Milyen jó lenne, ha mindannyian a magunk életörömeit ilyen természetes egyszerűséggel meg tudnánk osztani a környezetünkkel.

Isten fizesse jóságotokat!

Isten kegyelméből György érsek atyánk felszentelte a petrozsényi, Jézus szívéről elnevezett gyermekvédelmi központunkat. A templomi szentmise után, az otthonunkban együtt imádkoztunk a gyermekekkel, és a város előkelőivel, elöljáróival, majd az érsek úr, helyiségről helyiségre járva, valódi házszentelést tartott, a lábainál botladozó sok kis gyerek örömére. E zsílvölgyi otthonban, mivel csak most indult, leginkább kis gyermekek vannak, a 212 gyermekből 83 óvodás. Isten áldása legyen a nevelők és a tanárok munkáján! Igen nehéz, de aranyos, szeretetreméltó terheik hordozásához adja az Isten hathatós áldását.

Isten fizesse az Érsek úrnak a látogatást.

Kisebb testvéri szeretettel, Csaba t.

 

Image

 

Image

 

Image

 
 
 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A szülői szeretet hasonlít leginkább a krisztusi szeretethez: az édesanya nemcsak világra hozza, dajkálja, babusgatja gyermekét, hanem felneveli, feltarisznyálja és útnak indítja. Ha szükséges, beadja a keserű pirulát, szeretettel inti és a helyes irányba terelgeti magzatát… (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2019. augusztus 17. szombat, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Rendeletben írták elő

Kiépítették Magyarországon az Állami Egyházügyi Hivatalt, melynek feladata volt egy besúgóhálózat működtetése, a püspökök, papok megtörése.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube