Felvidéki gyűjtés a dévai gyerekeknek

ImageA korábbi évek sikere után az idén is – immár hatodszor -szervez gyűjtést a romániai Déván működő Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonainak támogatására az Ipoly-hidak Újjáépítéséért Polgári Társulás. 

Molnár Katalin, a civil szerveződés elnöke az Új Szó című pozsonyi napilap honlapján kedden megjelent nyilatkozatában elmondta, hogy 2009-ben és a korábbi években jelentős összeget sikerült összegyűjtenünk, továbbá játékokat, könyveket, tisztítószereket, tartós élelmiszert is vittek a Böjte Csaba ferences szerzetes kezdeményezésére létrehozott otthonokba.
Böjte Csaba alapítványa jelenleg Erdély több mint ötven településén van jelen, mintegy kétezer gyerekkel foglalkozik, akik közül nagyjából nyolcszázan bentlakásos intézményben élnek. Az alapítvány napközi otthonaiban a többi hátrányos helyzetű gyerek napi ellátását biztosítja.
A gyűjtést a szervezők leginkább pénzadományokra korlátoznák, mert – a civil szervezet vezetőjének elmondása szerint – erre van a legnagyobb szükség. A felajánlott tisztítószereket, játékokat, tanszereket és tartós élelmiszereket is eljuttatják az alapítványhoz, ennek gyűjtését és csomagolását a dél-szlovákiai Bussán szervezik meg.
Az összegyűjtött pénzösszeget és az adományokat az idén december elején szeretnék átadni Déván az árvaház igazgatójának, Böjte Csabának.
Duna TV