Idén kétmillióval, kilenc év alatt 39 millióval támogatták az erdélyi gyermekeket

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Apro-cseppekbol-lesz-a-tenger/viewsize/p1010249.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Apro-cseppekbol-lesz-a-tenger/viewsize/p1010249.jpg'

p1010249.jpgA Kovásznai, Boldog Apor Vilmos otthon a győri testvéreink jóságából, adományából született és szépül Isten dicsőségére, és a bajbanlévő háromszéki gyermekek javára.

Hálás szeretettel,

Csaba t.

Kétmillió forint gyűlt össze a szegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére az idei szeretetnapokon Győrött.
A jótékonysági programot a Győri Püspökség ez évben már kilencedik alkalommal rendezte meg. A közel egy évtized alatt összesen 39 millió forinttal támogatta a püspökség a Szent Ferenc Alapítvány erdélyi gyermekmentő misszióját.
Böjte Csaba ferences rendi szerzetes közel húsz éve indította el a gyermekmentő missziót Erdélyben – mondta J. Kovács Andrea , a püspökség sajtóreferense az MTI-nek. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már hatvanegy helyszínen, köztük Gyulafehérváron és Torockón, Szovátán és Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván 2100-nál több nehézsorsú gyermeket gondoznak. Ezt a tevékenységet támogatja a győri szeretetnapok minden résztvevője.
Az idei programot a korábbi évekhez hasonlóan segítették a győri vendéglősök, cukrászatok, civil egyesületek és magánszemélyek. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumtól 700 ezer forintot nyert az idei rendezvényre pályázat útján a Győri Egyházmegye. Győr városa pedig 300 ezer forinttal járult hozzá az ez évi kiadásokhoz. Az idei adományt a napokban adták át Böjte Csabának.
MTI/ erdely.ma