Szeretetnapok tizedszer Győrben az erdélyi gyermekekért

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szeretet_Napok_Gyorben/viewsize/b2001568.jpg'
There was a problem loading image 'images/stories/zoom/Szeretet_Napok_Gyorben/viewsize/b2001568.jpg'

b2001568.jpgSzegény sorsú erdélyi gyermekek megsegítésére szeretetnapokat rendez az idén tizedik alkalommal a Győri Püspökség a hét végén Győrött.

Tóth András karitászreferens a programot ismertető hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, a szombati jótékonysági bált vasárnap a Káptalandombon szabadtéri fesztivál követi, amelynek keretében az erdélyi Szovátáról érkező gyerekek is előadják műsorukat.
A jótékonysági akciósorozattal az erdélyi gyermekmentő ferences missziót támogatják a győriek. Az elmúlt kilenc évben összesen mintegy 39 millió forinttal segítették az ügyet a szeretetnapok résztvevői – ismertette a rendezvénysorozat eddigi hozadékát Tóth András.
Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel, az erdélyi gyermekmentő misszió főszervezőjével is találkozhatnak vasárnap a püspöki szentmise után az egybegyűltek. A missziót a szerzetes indította el Erdélyben. A Szent Ferenc Alapítvány gyermekvédelmi tevékenysége nyomán ma már 65 helyszínen, köztük Gyulafehérváron, Torockón, Szovátán, Kolozsváron, Tusnádfürdőn és Déván 2300 nehéz sorsú gyermeket nevelnek. Ehhez a tevékenységhez járulnak hozzá szponzorálással, tombolafelajánlással és a szeretetnapok egyéb programjain való részvétellel a győriek. A vasárnapi szabadtéri rendezvényt koncertek színesítik, a sztárvendég Palya Bea lesz.
Éttermek, vendéglősök és magánszemélyek is támogatják a rendezvényt – mondta Tóth András, hozzátéve, hogy a szovátai gyerekeket győri családok látják vendégül otthonukban.
MTI

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

…arra gondoltam, jó lenne találkozni egy boldog emberrel. Akármerre keresgéltem, azt láttam, hogy igazából csak azok az emberek kiegyensúlyozottak, akik Istent keresik, az Ő közelében élnek. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Ma 2020. augusztus 8. szombat, László napja van. Holnap Emőd napja lesz.

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Gyerekkoromban...

Gyerekkoromban a kedves húgommal gyakran összeszólalkoztunk, még össze is verekedtünk.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube